Грижа за тялото с какаово масло


Какаовото масло може да ви донесе много ползи - то е отлично средство за хидратиране на кожата, за поддържане на косата и за набавяне на антиоксиданти. Днес има голямо разнообразие от козметични продукти, които съдържат какаово масло (кремове, лосиони, олио) и можете да ползвате за почти всички части от тялото си.

Да се спрем на 7 от основните полезни качества на какаовото масло:


1. Чудесен източник на антиоксиданти
Какаовото масло е богато на антиоксиданти, които подпомагат организма в борбата му със свободните радикали, спомагат за предпазването на кожата от неизбежните следи от стареенето и от стресовите фактори на околната среда. Можете да използвате лосион, крем, олио или дори да хапвате сурово какаово масло. Всичко зависи от предпочитанията ви - само имайте предвид, че какаовото масло е с високо калорийно съдържание.


Грижа за тялото с какаово масло



2. Прави устните меки и сочни
Ако сте любители на страстните целувки и искате да изгладите напуканата или загрубяла повърхност на устните си, можете да се погрижите за тях като използвате продукти, съдържащи какаово масло. Често ветровитото и/или слънчево време играе лоша шега на устните ни, като ги изсушава прекалено. Използвайки ежедневно висококачествено какаово масло ще подсигурите на устните си желаната мекота и ще сте винаги готови за целувки.


3. Здравословен микс

Както знаем, нашето тяло не може да функционира добре без допамин, триптофан, цинк, омега 6 и 9. В съвременното ежедневие темпото е много високо и животът е изпълнен със стрес, който има негативно въздействие върху кожата ни. Какаовото масло съдържа оптималния микс от полезни за здравето елементи. Избягвайте фаст фууд, спете достатъчно и използвайте какаово масло всеки ден и ще забележите положителните промени в цялостното си здравословно състояние за нула време.


Грижа за тялото с какаово масло



4. Успокоява чувствителната кожа
Какаовото масло е най-доброто спасение за хора, които имат чувствителна кожа. Овлажняващите свойства на какаовото масло предпазват чудесно кожата при излагане на топлина, а също така подпомагат лечението на кожни проблеми, например екземи. Крем с какаово масло определено ще ви помогне да запазите кожата си мека и еластична.


5. Улеснява бръсненето
Използвайте какаово масло докато се бръснете и ще направите процеса по-нежен. Можете да смесите парченце какаово масло с лосион/гел/пяна за бръснене по ваш избор, които отговарят на предпочитанията ви. Какаовото масло осигурява гладко бръснене с по-малко дразнене за кожата, оставяйки я изключително нежна на допир.


6. Кажете "Сбогом" на белезите
Какаовото масло има отлични лечебни свойства. Антиоксидантите в него се справят с белези, драскотини и стрии. Ако имате белег от акне, порязване или обезцветени зони - не се паникьосвайте. Използвайте какаовото масло редовно и ще видите как то ускорява процеса на регенерация на кожата - белезите ще стават все по-бледи, а може и съвсем да изчезнат.


Грижа за тялото с какаово масло


7. Полезно за косата
Ако искате да направите косата си "по-послушна", да подхраните увредената си от третиране коса или да хидратирате сухата си коса, какаовото масло може наистина да ви е от полза. Ако косата ви е здрава, какаовото масло ще ви помогне да и придаде допълнителен обем. На пазара можете да откриете голямо разнообразие от продукти за коса, съдържащи какаово масло - така че заложете на това, което най-много отговаря на нуждите и желанията ви.


Какаовото масло наистина има многобройни полезни качества, а и оставя прекрасен аромат по тялото. Регенерира кожата ви, осигурява ви естествена красота и благоухание :)


А вие използвате ли какаово масло? Ще се радваме да ни споделите мнението си по темата :)