"Водни лилии" от Emporio Armani за Пролет-Лято 2014


Италианският моден бранд Emporio Armani представи колекцията си дамски облекла за топлия сезон на 2014 по време на Седмицата на модата в Милано (септември 2013) - общо 94 тоалета.

Джорджо Армани е нарекъл колекцията си "Водни лилии", защото е почерпил вдъхновение за нея от "повърхността на спокойни или ромолящи води, в които се отразяват сенките на растения, цветя и облаци".

Алюзиите за цветя са създадени чрез плисета и многоцветни тъкани. Тоалетите не са прекалено сериозни или твърде официални.


Силуетите са по-свободни и меки, а палитрата включва от сиво до бледо розово и цвят мента с кристални декорации.




Колекцията включва копринени поли тип молив в бледи нюанси, комбинирани с широки копринени якета; свободни якета без яки; рипсени ръкави; широки панталони с дължина до средата на прасеца; свободни, обемни панталони от висококачествен полиран памук; стилни сиви сака, комбинирани с широки черни панталони; бели сака без копчета в съчетание с много широки бели панталони.



В колекцията за Пролет-Лято 2014 на Emporio Armani присъстват и най-различни модели рокли - сатенени и многопластови; показващи едното или и двете рамена; с колани; увиващи се около бюста; многопластови, покрити с шифон.



Всички модели бяха обути със сандали и имаха съвсем лек грим.


Насладете се:



















Снимки: fashionising.com