Ролята на грима на работното място

Ролята на грима на работното мястоНово изследване показа, че носенето на хубав грим по време на интервю за работа увеличава шанса да получите мястото, за което кандидатствате.

Две трети от началниците, участвали в проучването, признават, че е по-малко вероятно да вземат на работа жена, която не носи грим по време на интервюто.

Проучването, проведено от британски сайт за красота, сочи още, че 49% от ръководителите смятат, че добрият външен вид е основен фактор за продажбите и публичната визия на компанията.

Според 60,8% от директорите на компании казват, че ако служителките им не носят грим редовно, това ще има отрицателни последици за фирмата. Според 39,2% от анкетираните това намалява шансът на жената да получи повишение, особено, ако работата й е свързана с постоянни бизнес срещи и комуникация с клиенти.

Около 67% от началниците са скептични за женския персонал, който не носи козметика по време на важни събрания и бизнес обеди. В същото време 2/3 от дамите се чувстват по-уверени гримирани по време на среща на високо равнище.

БГНЕС