"Chanel" с колекция Пролет-Лято 2014 на Карл Лагерфелд


Както вече ви съобщихме на 1 октомври 2013 по време на Седмицата на модата в Париж, Карл Лагерфелд направи забележително шоу, съчетаващо мода и изкуство на представянето на колекция Пролет-Лято 2014 на модна къща "Chanel".

От компанията бяха конструирали "галерия", изпълнена с изработени по поръчка "произведения на изкуството" - всички илюстриращи знакови за марката символи - ватиран сумист; робот, направен от флакони "Chanel №5" и стълби, направени от вериги, като тези използвани в луксозните кожени дамски чанти 2.55.




Модният спектакъл беше забавен и артистичен.

На него бяха представени някои наистина свежи, оригинални и впечатляващи визии - широки шифонени рокли, комбинации от практична тукина и удобен панталон, младежки къси розови якета и сив деним плюс големи папки тип "студент по изкуства".


Единственият мъж модел в шоуто носеше чанта "Chanel" на рамо с две четки за рисуване стърчащи от нея.


Имаше и някои забавни аксесоари - обувки на високи токчета с дълбоки бели чорапи, огърлици с по една голяма изкуствена перла във всеки край, попадаща точно в ямката на съответната ключица, както и ръкавици и големи гривни.



Колекцията на "Chanel" за Пролет-Лято 2014 е свежа, странна, лудешка, впечатляваща и изработена с една от отличителните черти на Лагерфелд - глад за новото!

Гримът беше наистина много красив и запомнящ се - както го определят критиците - "междугалактическа дъга".




Насладете се:























Снимки: БГНЕС/ЕПА