Магнетичен поглед с допълнителни мигли

Силвия Тодорова

Професионалният коафьор и гримьор Вили Боршукова разкрива тайната на красивите дълги мигли, които се постигат с допълнителните удължители. Какви са видовете удължаващи мигли, каква е същността на процедурата по поставянето им, кои са тънкостите за правилна грижа, възможностите за къдрене на мигли, цените и отделните стъпки при удължаването. Отговорите на всички тези въпроси директно от специалиста.

Видовете

Най-лесният и бърз начин е поставянето на цяло редче от мигли. То се продава и за домашна употреба и може да се ползва многократно. Вторият вид мигли са снопчетата, които се закрепват с лепило за естествените мигли. Процедурата в салона отнема 5–10 минути, а по-сръчните клиентки могат да я практикуват и в домашна обстановка. Ефектът продължава от седмица до месец в зависимост от правилните грижи. Лепилото може да бъде безцветно или черно, а снопчетата се предлагат в три дължини – къси, средни и дълги. Третият начин е най-траен, но и най-трудоемък. Допълнителните мигли са в три дължини, поставят се една по една и изглеждат много естествено. В зависимост от гъстотата, която клиентът желае, на професионалиста е нужен от половин до един час, за да си свърши добре работата. Използваното лепило е много силно и така миглите издържат по-дълго време.

Процедурата

Не се изисква специална диплома за поставяне на дълготрайни мигли, но е желателно да се премине обучителен курс, какъвто се провежда в салон MAGAMA – hair extensions. Стъпките са елементарни, но много прецизни – лепилото се нанася върху естествената мигла, поставя се допълнителната мигла и готово. Липсват противопоказания. Въпреки че работя с много силно лепило, то не люти и липсва каквото и да било некомфортно усещане.

Магнетичен поглед с допълнителни мигли

Правилната грижа

Спазването на съветите на специалиста в домашна обстановка е изключително важно за дълготрайния ефект и гарантира нужната безопасност. Не трябва да се спи върху миглите и не бива да се третират с тоалетно мляко. Желателно е върху снопчетата дори да не се поставя спирала, за да се запазят максимално дълго. Не трябва да се ползват специфични продукти за почистване на грим, разработени на мазна основа. Те могат да отслабят действието на лепилото. Препоръчително е посещението при специалист за поддръжка всеки месец. Дълготрайните мигли могат да паднат постепенно или да се премахнат наведнъж с много силен препарат за отстраняване.

Магнетичен поглед с допълнителни мигли

Перманентното къдрене

Практикува се и така нареченото къдрене на мигли, чийто ефект продължава поне месец. Вместо да се използва щипка, която може да пречупи миглите, те се извиват с миниролка, която се поставя на самите мигли. Предлага се в размер M и L съответно за по-къси и за по-дълги мигли. Тя бива пластмасова или силиконова. Процедурата отнема от 30 минути до час. Миниролката се поставя върху клепача и върху нея се закрепват миглите с помощта на специално лепило. Върху тях се нанася къдрин, който престоява 15 минути. Следва фиксаж за поне още 5 минути. Завършва се с продукт, който премахва лепилото и миглите се отлепват от миниролката. За да се пести време и за удобство на клиентката в салона процедурата може да се направи, докато тя седи с маска на лицето, например. Комплектите се продават и за домашна употреба, но с тях трябва да се действа изключително внимателно.

Цената

Миглите, които се поставят на цял ред, се предлагат за лична употреба на цена от 30 лв. Удължаването със снопчета в салона струва 35 лв. Дълготрайните мигли, които се поставят една по една, възлизат на 180 лв., но в момента в салон МАГАМА тече промоция и услугата се предлага за 110 лв. Перманентното извиване на мигли с химически препарат е на цена от 35 лв.

Удължаване на миглите стъпка по стъпка

1. Отстранява се изцяло грима с помощта на почистващ тампон. След 2–3 минути се преминава към втора стъпка. Този базов етап гарантира бързото изсъхване и дълготрайността на удължените мигли;

2. Поставя се подложка против бръчки, за да се предпази долния клепач по време на процедурата;

3. Залепва се ред мигли върху обратната страна на ръката и със заоблени пинцети се избира отделно косъмче;

Магнетичен поглед с допълнителни мигли

4. Потапя се половината мигла в лепило и загребва количество, достатъчно за залепването й;

5. Миглата се поставя върху клепача и се изчаква няколко секунди, за да подейства лепилото. Нужна е дистанция от около 1 мм от клепача, защото контактът с чувствителната кожа в тази зона може да предизвика дискомфорт;

Магнетичен поглед с допълнителни мигли

6. Използва се помпичка, издухваща въздух, за да се ускори съхненето на лепилото. Правите пинцети тук помагат за равномерното разпределяне на лепилото и запълване на празното пространство между естествените и добавените мигли;

7. Изчаква се 5–10 минути и се нанася защитното покритие, предпазващо миглите от влага и удар. След което миглите се подреждат с помощта на гребен-четка;

8. Накрая се нанася спирала за обем, специално разработена за удължени мигли, която им придава допълнителен блясък и плътност.

Магнетичен поглед с допълнителни мигли

Снимки:

1. и 3. Дълги и красиви мигли с допълнителни удължители

6, 8 и 11. Стъпки при удължаването на миглите.

Фото: © Magama – hair extensions