Как сънят ни прави по-успешни?


Може би си мислите, че хората, които постигат успех спят съвсем малко през нощта, за да имат повече време за работа, тъй като винаги вършат толкова много неща, винаги бързат за някъде и постоянно са заети.

Но това не е така - за да бъдете успешни трябва да се наспивате добре!

За да бъдете високоефективни ви е нужно редовно да презареждате "резервоара на енергията си" - да балансирате и подновявате вътрешните си ресурси, да се грижите за здравето си, да си създадете дългосрочни полезни навици, които да ви позволяват да бъдете най-добрата версия на себе си.

Можете да се доверите на: четене - за развиване и опазване на ума; движение - за физическо възстановяване; йога, медитация, молитва, помощ за нуждаещи се - за духовно обновление. И за да се наслаждавате на плодовете от своя труд, давайте си и достатъчно часове нощен сън, които да ви правят енергични и свежи.

Как сънят ни прави по-успешни?

Според множество световни здравни организации, да получавате наистина качествен сън в подходящото време, играе жизненоважна роля за доброто ви здраве и благолопучие и може да ви помогне да опазите отличната си физическа и психическа форма през целия си живот.

Докато спите тялото ви работи за поддържане на здравословното функциониране на мозъка - подготвя го да ви служи за научаване и запомняне на информация.

Проучванията сочат още, че добрият нощен сън повишава способността за възприятие при обучение - прави ви по-съсредоточени, решителни и креативни. Липсата на сън определено ще ви затрудни при вземането на решения, също така повишава заплахата от депресия и рисково поведение.

Това е толкова важно за успешните хора, защото те са станали такива, тъй като постоянно са учили нови неща и са прилагали научените нови идеи и концепции в своя бизнес, кариера или с каквото се занимават в момента, което ги прави успешни.

Сънят е много важен за лечение и възстановяване на сърцето и кръвоносните съдове.

Успешните хора обикновено отделят време за физическа активност, за да повишат продуктивността си. Когато тренирате вие повишавате количеството енергия, която имате, както и способността си за концентрация, което ви позволява да свършите повече работа и да сте по-ефективни. След като сте се упражнявали, вие заспивате по-бързо и оставате във фазата на възстановяващия сън по-дълго. Така че упражненията всъщност могат да ви предпазят от безсъние и са един ефикасен, лесен, евтин и здравословен начин да подобрите съня си.

Колко сън ви е нужен?
Всеки човек има нужда от различно количество сън, затова трябва да тествате собствения си организъм и да открието колко часа в леглото са оптимални за вас. Някои хора могат да функционират отлично и с шест часа сън на нощ, а други се нуждаят от теоретично оптималните осем часа, за да бъдат в най-добрата си форма. Важно е и кога си лягате - препоръчително е това да става преди полунощ.

В обобщение - наспивайте се добре, за да сте здрави, жизнени, концентрирани, продуктивни, бързо мислещи, креативни, решителни - с една дума: успешни!