Не слагайте определени плодове и зеленчуци в хладилника
Някои плодове и заленцуци губят полезните си съставки в хладилника.
Изследователи установиха, че плодовете и зеленчуците са "живи" , дори след като бъдат откъснати. Те реагират на промените в нивото на светлината, което се отразява на броя на полезните вещества в състава им.
В зависимост количеството светлина, варират и количествата на полезни вещества. Ако се съхраняват в хладилник или в тъмен склад в супермаркета, количеството на полезните съставки намалява. Получава се така, че дори и да ядете достатъчно плодове и зеленчуци, например препоръчителните пет на ден, вие не успявате да си набавите всички необходими витамини и минерали от тях.
Някои от зеленчуците са: зелето, спанака, марулите, тиквичките, морковите, сладките картофи и боровинките. За да решите проблема, изследователите препоръчват да поставите крушка в хладилника си, която да симулира светлината в естествената среда на плодовете и зеленчуците.
Източник:БГНЕС
Добавете вашия коментар към статията
Моля пишете на кирилица и с малки букви