Кое кара жените да се чувстват по-уверени?


Ново британско изследване показа, че повечето неща, които карат жената да се чувства добре и уверена са безплатни - комплимент от приятел или партньора, хубавата коса и фотогеничността, следвани от усмивка от непознат, прегръдка, думите "Обичам те" и здрав нощен сън.

Кое кара жените да се чувстват по-уверени?

Проучването установило още, че 42% от момичетата имат по-голяма увереност, ако са с гладки крака, а 33% са щастливи, когато им кажат, че изглеждат млади.

И въпреки че 60% от жените да следват стриктен хранителен режим, за да излизат от къщи самоуверени, прегръдката от дете, любимия, член на семейството или приятел кара 38% от дамите да се чувстват красиви.

В анкетата са участвали 2 000 британки, като голяма част от тях признават, че идеалната прическа ги прави уверени в себе си - независимо дали стават сутрин с прекрасна коса, направили са си нова прическа или са сменили цвета на косата си.

1/3 от дамите харесват усещането от това да се завърнат след ваканция с прекрасен тен. Въпроси откъде са си купили нещо или покана за среща също придават увереност на представителките на нежния пол. Свеж маникюр, тънки вежди и носенето на дрехи, които изтъкват най-добрите им черти са сред останалите "трамплини" за самочувствието на дамите.

Сред факторите, които намаляват увереността на жените пък попадат: лошият нощен сън, събуждането с лоша коса и кожа, предположението, че са 5-10 години по-възрастни отколкото са в действителност, пропускането на среща с приятели, обръщението "мамче" в офиса и остатъците от храна между зъбите.

Източник: БГНЕС