Шоколадът- превенция срещу слънцето

Шоколадът- превенция срещу слънцетоНово изследване показва, че някои храни ни пазят от вредните на слънцето ултравиолетови лъчи.

Натуралният шоколад през лятото има подобен на слънцезащитните лосиони ефект.

Специалистите препоръчват 20 грама шоколад с високо съдържание на какао всеки ден в продължение на 12 седмици.

Тайната на ефекта е във флавоноидите, които имат ефекта на слънцезащитен крем.

Доматът е следващият натурален продукт, който ни защитава от слънцето. Антиоксидантите в червения зеленчук правят кожата по-устойчива на слънчеви лъчи. Доматите преминали термична обработка съдържат повече защитни вещества от пресните домати.

Морковите, богати на бета каротин, също предпазват от слънчево изгаряне. Оранжевите плодове и зеленчуци като цяло са полезни за кожата през това време от годината. Наблягайте на сладки картофи, манго, кайсии, дини и зелени зеленчуци като спанак, броколи, които съдържат много бета каротин.

Витамините C и Е убиват свободните радикали, които разрушават клетките вследствие на силното слънце, затова задължително ги включете в менюто си. Тях можете да откриете в цитрусовите плодове, кивито, касиса и др.

Източник: БГНЕС