Целувките са много важни за всяка връзка

Целувките са много важни за всяка връзка

Ех, целувката...
Тя не е просто докосване на устни. Тя е и сливане на две души - близост, доверие, споделеност.
Целувката може да определи дали привличането между двама души ще прерастне в нещо огнено или ще се смрази. Психоаналитиците казват, че целувката е много определяща в ранните етапи на една връзка. Когато целувката е "точната" - магията се случва. Ако вашата магия не се е случила от първата целувка, но все пак много искате нещата с обекта на желанията ви да се развиват, ви предлагаме да помислите над тези няколко аспекта на целуването:

  1. Обръщайте внимание на партньора си - целуването е танцът на устните. Целувките са много важни за всяка връзка
    Има най-различни стилове на целуване - от невинни със затворени устни до страстни френски целувки. Просто понаблюдавайте своя партньор, за да усетите кой стил му/и е приятен. Целуването не е като карането на колело - не бива да се прави рутинно. Съвсем нормално е да ви отнеме време да "усетите" новия си партньор и да се напаснете един към друг. Просто вложете нежността и страстта, които изпитвате и се потопете изцяло в целувката, без да мислите дали се получава добре - колкото повече практикувате, толкова по-хубаво ще става! :)

  2. Започнете бавно - може да започнете с целувки по лицето на партньора - челото, бузките, брадичката, около устните, но не по самите устни. Целувките са много важни за всяка връзка
    Така ще събудите у половинката си желание да иска още и още. Ако се е навел към вас значи очаква още целувки и е време да преминете към устните. Започнете бавно и нежно. Има хора, които обичат лекото захапване на устните и други, на които това не им е приятно - опитайте - няма начин да не усетите предпочитанията на любимия си. Обръщайте внимание и на езика на тялото на партньора - някои хора обичат да бъдат докосвани по лицето по време на целувка, други не, някои обичат да бъдат притискани много силно, а други съвсем нежно. Тук няма правилно и грешно - усетете точния приятен и за двама ви начин и се целувайте така.

  3. Имайте предвид различията между половете - проучване сред повече от 1 000 студенти в САЩ сочи, че жените описват целуването като начин да започнат връзка и да я запазят здрава. Мъжете по-скоро гледат на целувката като на прелюдия към секс. Това различие във възприятията е налице по всички точки на земното кълбо. А жената има нужда от нежност - тя иска топлина, близост, целувки, прегръдки от половинката си, които да и покажат, че него го е грижа за самата нея, а не просто да получи секс.

  4. Нагласа към близостта - отношението и очакванията към целувката могат да се променят във времето. Днес и двата пола ценят гушкането. Целувките са много важни за всяка връзка
    Изследване сред мъже на възраст между 40 и 70 години показва, че тези, които са се гушкали и целували със съпругите или приятелките си, са били много по-щастливи във връзките си. Също така жените, които са казали, че са прегръщали и целували повече своите партньори, се оказват по-удовлетворени в сексуален аспект, от тези, които са държали ръцете си далеч от мъжа до себе си. Целувките намаляват нивата на хормоните на стреса и укрепват връзката. Проучването открило още, че по-щастливите двойки били тези, които прекарвали повече време в гушкане и целуване. Ако сте заедно от много време и сте поизгубили тези си навици - поспрете в забързаното си ежедневие и целунете човека до себе си - все пак, за да споделяте живота си толкова години сигурно той/тя си заслужава - благодарете му/и с целувка! Да отделите време за гушкане и целуване е проява на внимание към връзката! Ако се съсредоточите върху партньора си, отдадете се на целувката и на приятните усещания, които поражда, тя може да се сравни с кратка медитация.

  5. Задължително поддържайте дъха си свеж! - ако попитате жената, колко добре се целувате, със сигурност дъхът ви ще е един от ключовите фактори, определящи отговора и. Лошият дъх, зле изглеждащите зъби или неприятният вкус в устата със сигурност намаляват способностите ви да дарите хубава целувка на партньорката си, господа. Целувките са много важни за всяка връзка
    Дами, за вас се отнася същото, в не по-малка степен. Лошият дъх може да е сигнал за ниска хигиена, здравословни проблеми и липса на навици за грижа за себе си. И двата пола намират оралната хигиена за важна, но жените са по-чувствителни към миризмата и вкуса на партньора си.

  6. Не забравяйте да се забавлявате - "Целувката е прекалено важна, за да бъде вземана на сериозно" - отпуснете се, насладете се, оставете приятното усещане да ви завладее и го правете често - тогава всичко ще бъде наред :)