Господа, топ 10 "НЕ"-та в разговор с дама

Скъпи, мъже, много бих искала да ви напомня, в случай, че сте забравили, или нещо сте се увлекли в ежедневните си грижи, че ЖЕНАТА ОБИЧА С УШИТЕ СИ!

Освен това избирателно може да бъде оперирана от чувство за хумор, защото тя не ви е „едно от момчетата“, с което да се шегувате на всякакви деликатни теми.

Затова, за да улесните собствения си живот, ще ви подскажа кои реплики не се приемат добре от нежната ви половинка и е хубаво да ги избягвате, ако искате приятни вечери в спокойна атмосфера ;)

1) „Кога се очаква бебето?/Да не си бременна?“ - много, много лош въпрос към всяка дама, която не е бременна. Никоя жена, особено вашата, не желае да я смятате за понаедряла. Няма измъкване след тази реплика. Какъвто и висш пилотаж в ораторското майсторство да приложите след нея... трудно ще имате мирно продължение на деня. Ако не е напълняла и просто я закачате – недейте така – тя сигурно полага много грижи, за да поддържа фигурата си и подобна забележка много ще я засегне. Ако пък наистина се е позакръглила – вие нали я обичате? Плюс минус 5 кг нямат значение тогава! Или пък и предложете да излезете да покарате ролери или колело или да потичате в парка за тонус :)

2) Отговор „Да“ на въпроса „Задникът ми голям ли изглежда?“ - е, момчета, моля ви се! Бива ли така? То, че и да кажете „Не“, ние пак си знаем нашето е едно на ръка, ама да отговорите с „Да“ си е жив мазохизъм, предвид последиците, които ви очакват ;)

Господа, топ 10

3) „Мило, изглеждаш ужасно уморена“ - превеждам: „На нищо не приличаш“. Така НЕ! Така не се говори на никоя дама, ако ще три дни да не е ставала от леглото, защото е била повалена от тежък грип или да е карала 36-часово дежурство в Спешно отделение! Жената е прекрасна, защото я обичате и толкова – независимо как изглежда в момента.

4) „Успокой се, скъпа“ - най-изнервящото нещо, което може да чуе една жена, когато е под пара – било по работа или заради някаква лична „драма“. Може и да няма никаква причина за вълнения или нежната ви половинка да драматизира жестоко, но вие сте там да я обичате и подкрепяте, а не да и казвате да се успокои, когато тя има нужда да си излее напрежението пред вас – ей така, просто за да и олекне на душата.

5) „Искаш ли аз да паркирам колата?“ - е, бива ли такова нещо? Значи жената я бива само да чисти, пере, глади, готви, пазарува, да изгради стабилна кариера, функционално семейство и да отгледа две-три деца междувременно, ама не може една кола да паркира, така ли? Може да и отнеме малко повечко време и усилия, но оставете дамата, без да я притеснявате, да усъвършенства уменията си в областта на шофирането и паркирането – все пак тя няма винаги да има на разположение някого, който да паркира вместо нея.

6) „С всеки изминал ден заприличваш все повече на майка си!“ - момичето може и да харесва много майка си и за нея това да е комплимент, по принцип, но по тона ви съдим, че не сте имали нещо позитивно предвид. Въобще, когато хората спорят, не е подходящо да генерализират и да правят обобщения като „Ох, същия си като баща си“, „А ти защо позволяваш на майка си да ни се бърка винаги?“ и други подобни. Това не води до никъде. Говорете за конкретния случай – и без нападки.

7) „Нали ти казах?“ - да, казал си и и си бил прав. Обаче моментът, когато и е зле, защото си се оказал прав, не е най-подходящият за това напомняне. Малко такт, господа ;)

Господа, топ 10 8) „И колко плати за ТАЗИ прическа?“ - да се осмели една жена драстично да промени прическата си (най-забележимото във външния и вид) изисква смелост. И със сигурност тя първо се е допитала до вас преди да предприеме тази крачка. И щом я е предприела значи е получила одобрение. Така че в никой случай такъв отговор, та ако ще или да не забелязвате въобще, че е подстригана или косата и да е толкова къса, че да прилича на войник от американската армия!

9) „Трябва ли да ядеш това?“ - хм, значи жената може 353 дни в годината да е на диета, да се ограничава, да внимава какво яде, да брои калории, въглехидрати и захари, и когато веднъж в месеца си е позволила да похапне нещо, ей така просто за удоволствие, вие я питате „Трябва ли да ядеш това?“. А вие трябва ли всяка вечер да поглъщате солидни количества чипс, поляти обилно с бира?

10) „Ти нямаш ли работа с прахосмукачката?“ - и тъй вие не само смятате чистенето с прахосмукачката за занимание, недостойно за вас, ами в единствения си почивен ден, в който половинката ви се чуди как да маневрира между пералнята, печката, децата и почистването (и го прави впечатляващо успешно!), вие и задавате този толкова невинен въпрос? Хайде, хубаво да си помислите следващия път :)

Надяваме се да сме били полезни и ви желаем взаимно уважение, хармония и разбирателство! :)