Модни тенденции: Летни ботуши - ЗА и ПРОТИВ

Бояна Димова

Две години подред летните ботуши и боти са считани за абсолютен хит. И както всяко нещо и тук мненията са противоречиви. Възможно ли е изобщо да съществуват летни ботуши? В най-общия случай, това са ботуши както с ток, така и на равна подметка, перфорирани в горната си част.

letni botushi letni botushi

letni botushi letni botushi

Основните недостатъци на този тип обувка са, че са считани за нехигиенични, т.к. в жегите е по-подходящо да сме с отворени обувки, за да може кракът ни да диша. В затворения ботуш, макар и на дупки, кракът бива спарен и възможността да се образуват кожни проблеми, например гъбички нараства. Някои жени ги определят повече като пролетни ботуши. Наистина за географските ни ширини би било самоубийство да обуем такива ботуши при 40 градуса. Затова в голяма степен летните ботуши са отричани от представителките на нежния пол.

letni botushi letni botushi

От друга страна за вечер са подходящи, т.к. времето захладнява. Най-често срещаната комбинация е с къси панталонки или рокля. Много от холивудските звезди са засечени в ежедневието с такива ботуши. Идеята е интересна, но не и за всеки ден, по цял ден.

Най-вероятно летните ботуши не са най-подходящите обувки за лятото, но всеки има различни предпочитания и разбирания за стил. Затова нашия съвет е всеки да се обуе в това, което му е удобно и се чувства добре, защото в това забързано ежедневие краката не трябва да ни изоставят.

Представените модели са на фирма Gido.