Какво искат мъжете? 5 тренда от Милано

Светлана Видинска

От изтънчени костюми, обемни пуловери и палта до плътно прилепнали бейзболни якета – броени дни след седмицата на мъжката мода в Милано на мода е безкомпромисната елегантност. Класическото сиво и изненадващото бордо се оказаха в основата на спиращи дъха дизайнерски решения, а в ролята на аксесоар №1 встъпи пренебрегваното години наред шалче. Вижте топ 5 тенденции за следващата есен от  италианската столица на модата!

Сиво от глава до пети
От опушените оттенъци на облачно небе до графитените на мокър асфалт, сивото обсеби есенните колекции 2013. Ключът към безпогрешния total look е смесването на различни текстури и оттенъци, като в супер елегантния костюм от три части на Bottega Venneta.

Бейзбол мания
Семпло, удобно и най-вече секси, бейзболното яке е големият победител в спортно-елегантния стил. Виждаме го в магнетични цветове като морско синьо, лилаво и охра, а декорациите варират от астраган и коприна до eдинствени по рода си плетени и метални детайли.

Бордо
Виненочервеното командва парада на дамската мода, но следващата есен ще бъде изцяло мъжка територия. Независимо дали във вид на спортно сако (Prada) или луксозен, съблазнителен костюм от кадифе и туид на Canali. Дори малък детайл като капаче на джоб например изглежда повече от актуално в бордо.

Oversized
След Лондон, и Милано капитулира пред мъжката мода с размер XXL. И докато от Fendi залагат на просторни кашмирени пуловери с максимално изчистена визия, френският бранд Moncler Gamme Bleu стига почти до крайност с обемни палта в лазурносиньо каре.  

Шалчета
Всеки сезон дизайнерите се влюбват до полуда в някой нестандартен и леко артистичен тренд. Този път това е доброто старо шалче. Плътно омотано около врата(Gucci) или завързано на хлабав възел (Versace), едно е сигурно – вписва се във всеки стил. А кой е вашият?

Снимки: GoRunaway