Война на цветовете. Ярък грим за Пролет 2013

Светлана Видинска

Циклама, синчец или виолетка - мислите, че говорим за цветя, но всъщност става дума за грим. Пролет 2013 ще бъде в настроение за флирт, а точно тези оттенъци изпълват погледа с нещо повече от еуфория. За кой ли път на мода е невъобразимо свежата провокация на цветните сенки, спирали и моливи.

Christian Dior
Ефектът на пеперудата се оказва истинско вдъхновение за мейкъп кралицата Пат Макграт. Затова роклите в стил New look на Диор се допълват от фантастичен грим с акцент на очите, имитиращ дословно формата и цветовете на пеперудено крило. Сенки в ослепителни нюанси - фуксия, оранжево и синьо капри издължават клепача, а комбинацията с кристали Сваровски направо разпръсква искри. За да не се отклонява вниманието, спиралата е едва загатната, а устните – бледи.

Christian DiorChristian Dior

Аnna Sui
Любовта между очната линия и сенките ражда почти съвършен грим в египетски стил. Изящната геометрия на черните стрелки пасва отлично на течните сенки в наситено синьо и оранжево ала Нефертити. За още повече блясък (и цвят!) моделите на Ана Сюи дефилират с нежно розови, синкави и лилави перуки, а гланцът за устни честичко отстъпва път на сочно и подканящо коралово червило.

Anna SuiAnna Sui

Donna Karan
Пролетният грим на Шарлот Тилбъри е под знака на цикламата. Розово-лилавите сенки и спирала изпълват погледа с почти равни дози драма и романтика. Горещата гама напълно изключва необходимостта от руж и червило. Веждите са максимално изсветлени, а косата – небрежно вдигната над челото, за да разкрие цялата прелест на невинния и секси макиаж.

Donna KaranDonna Karan

Fendi
Любимецът на Лагерфелд Питър Филипс превръща грима в хитро замислена шега, като комбинира класическата черна очна линия с малки парченца от... бански костюм. Неопреновите лентички в минзухарено жълто, зелено и светлосиньо са закрепени върху долния клепач с помощта на лепило за изкуствени мигли. А самият плат е на заем от новата колекция на Fendi - закачливи роклички ала 60-те, декорирани с разноцветни кантове.

FendiFendi

Michael Kors
Вместо класическия грим котешко око, мейкъп-артистът Дик Пейдж обръща представата за очната линия. Тя вече е неоново синя или зелена, а формата й - закачливо извита дъга в горната част на клепача. Загладената конска опашка е най-добрата компания за свежия и изпълнен с пролетно предчувствие макиаж. Акцентът е на очите, за устните остава само да се окъпят в малко блясък.

Michael KorsMichael Kors

Jean Paul Gaultier
Щастливото завръщане на 80-те в колекцията на Готие нямаше да бъде същото без наситения, колоритен грим в стил Бой Джордж, тананикащ своята „Karma Chameleon”. Лилаво-червената гама командва парада на сенките, а силен руж и червило разпалват още повече носталгията по цветната експлозия на поп ерата.

Jean Paul GaultierJean Paul Gaultier

Vivienne Westwood Red Label
Колкото повече, толкова повече, отсече непредсказуемата лейди Уестууд. И създаде колекция, в която коктейлните роклички и перли вървят ръка за ръка с дълбоки, наситени сенки в синьо, вдъхновени от култовите потрети на Анди Уорхол. Нещо повече - оцвети лицата на моделите в бледозелено, оранжево и розово, в чест на градините от Ренесанса. И това ако не е обещание за пролет!

Vivienne Westwood Red LabelVivienne Westwood Red Label

Снимки: Christian Dior, style.com, about.com