Под знака на Змията - стайлинг идеи за Нова година

Светлана Видинска

2013 е годината на Черната водна змия, затова нищо не пречи да й посветите  новогодишното парти.  Мислете каквото искате, но в Китай си е комплимент да те нарекат „красива като змия“.  А жените, родени под този магнетичен знак се славят като изкусителките на Зодиака. За да спазите източната традиция е най-добре да посрещнете Новата година семейно или с най-близките,  за предпочитане вкъщи. Смята се, че змията не обича непознатите места и хора. На масата трябва да има изобилие от рибни деликатеси (все пак говорим за водна змия), свежи плодове и зеленчуци, както и всевъзможни напитки. И не прекалявайте с гръмката музика и фойерверките - спокойната, изтънчена и по-официална атмосфера е много повече по вкуса на Змията.

Облекло
Прилепналата тясна и дълга рокля е най-добрият избор за новогодишната нощ, особено ако блести и прелива в мистични оттенъци. Черното е класика, но спокойно може да заложите на наситено синьо или виолетово, а тъмнозелената кадифена рокля на Gucci – един от фешън символите на 2012, определено е  извор на вдъхновение. Добре дошли са принтовете, имитиращи змийски люспи, както и асиметричните райета. Всичко е в името на сексапила - не се колебайте да насочите погледите към голия гръб, високата цепка или изкусителното деколте.

Armani PriveElie Saab

GucciValentino

Аксесоари
Високите токове с акцент на каишките са още едно обяснение в любов към Водната змия. Затова пък ботушите и аксесоарите от змийска кожа с право ще я разгневят. Малкият клъч, инкрустиран с камъни, тесен колан или копринен шал в сребърни и златни оттенъци са повече от чудесни акценти в новогодишния стайлинг. Специално внимание заслужават бижутата – диамантите са най-добрите приятели на Змията, а по петите ги следват изумрудите и сапфирите. И нека колиетата и гривните бъдат със змийска форма, а обиците – висящи и тънки.

BvlgariJust Cavalli

Nina RicciValentino

Прическа
Късата и загладена коса пасва идеално на най-изящния и грациозен знак в китайския Зодиак, затова се налага гелът с мокър ефект да ви бъде подръка. Още по-ефектно решение са гладките и тежки вълни, разпилени по гърба и раменете. Перфектно оформените къдрици с път на една страна ала Джесика Алба са абсолютният фаворит в навечерието на 2013.

Armani PriveJessica Alba

Грим и маникюр
Черната очна линия плюс алено червило е за всички, които се доверяват на класиката. Но Змията - като всяка изкусителка, залага на шармантен мейкъп с акцент на очите, който прави погледа толкова секси и хипнотизиращ. На ход са златистите сенки, както и опушеният грим в синьо или зелено. За устните остават неутралното червило и едва доловим гланц. Леко заостреният маникюр се връща на трона, но само ако свети с брокатени частици.

Jason WuJason Wu

Adler salon

Adler salon

Защото Змията обича и привлича богатството, блясъка и разкоша. Нека са в изобилие през 2013!