Фън шуй за здраве, любов и пари

Гергана Коджабашийска

За да е по-ефективно прилагането на фън шуй, преди да преместим каквото и да е в съответствие със съветите на техниката, трябва да оставим осем зърна ориз за едно денонощие до вратата на стаята, в която ще правим фън шуй.

Трябва добре да помислим кои две сфери от живота ни се нуждаят най-много от активиране. Някои фън шуй специалисти съветват да не активираме едновременно повече от два сектора.

Най-често пожелаваме на себе си и околните здраве, любов и пари. Ето какво може да направим във всеки отделен случай:

За да ни върви в любовта:

  • ако живеем в едностайно жилище, хладилникът не трябва да се поставя в зоната на брака, която се намира в дясно по диагонал, гледайки от входната врата. В противен случай отношенията в семейството ще охладнеят. Компромисен вариант е поставянето на планински кристал в този сектор.
  • За активиране на сектора на брака, трябва да поставим в тази област цвете с червени цветове в бяла саксия.
  • За повече мъдрост във взаимоотношенията е добре в областта на мъдростта и знанието /намираща се в левия ъгъл, гледайки от вратата на стаята / да поставим семейна снимка.
  • Когато искаме да привлечем нова любов, трябва да поставим спалнята така, че пространството от двете страни да е свободно и еднакво широко. /Това е препоръчително и за повече хармония във взаимоотношенията ни с постоянния партньор/  
  • В спалнята трябва да има и двойка фигурки, примерно лебеди, склонили глава един към друг. Друг начин е поставянето на фотография, на която присъстваме заедно с партньора си.

БамбукЗа здраве:

  • Поставете Бамбук на щастието в тази зона.
  • От личен опит мога да кажа, че поставянето на рисунки на децата, на които са изобразени всички членове на семейството, действат благотворно на здравето на всички... А и на настроението.
  • Купа с плодове, поставена в този сектор или на масата, действа благотворно и носи изобилие в семейството.
  • Не знам какво ще кажат фън шуй специалистите по повод смесването на китайска техника с християнството, но моята икона е разположена в този сектор.

Да поговорим малко за зоната на просперитета / парите:

  • Тук е мястото за колекцията от слончета, които трябва да са поставени с гръб към вратата.
  • Може да се постави съд с тесен отвор и широко дъно, в който да се съхраняват различни скъпоценности и пари.
  • В този сектор е добре да присъства цвете с овални листа като марантата например. Така, както вирее цветето ви, така ще виреят при вас и парите, твърдят фън шуй специалистите.

Фън шуй специалистите отреждат специално място на саморъчно изработените предмети. Винаги при възможност и поставяйте предмети, които сте направили сами. Вижте нашите предложения за предмети, които можете да изработите сами.

И в заключение, не се придържайте строго към каквито и да било правила. Разчитайте по-скоро на интуицията си. Ще се учудите колко често се случва да сте прилагали фън шуй без въобще да разберете затова.

За написването на статията са използвани материали от „Фън Шуй за 5 минути” на Селена Самърс и Интернет.