Продължение на интервюто с Цвети, главен дизайнер на Caramella Fashion

И докато вън се сипят първите снежинки за сезона, ние стоим на топло в уютния кабинет на Цветомила и си говорим за мода, за мечтите, за началото, за усилията, шанса и волята.

Спомена, че продавате в Русия. Труден пазар ли е руският? Говори се, че рускините са много придирчиви жени, тъй като конкуренцията при тях е много сериозна, те са изключително красиви и разбират от платове, шев и мода?

В Русия имаме вече две представителства – едно в Москва и едно в Новосибирск. Нещата ни там се развиват изключително задоволително на този етап. Знаеш ли - не бих казала, че българките са по-малко придирчиви или пък че има някаква огромна разлика в стила. По-скоро онова, което отличава руските жени, е, че те никога не забравят какво е това, да бъдеш женствена – на първо място, над всичко. В Русия колекциите ми се разбират и приемат безусловно, веднага, тъй като те подчертават изключително женското начало в жената. Както ми каза наскоро мъжът ми – ти и анцуг когато създаваш му слагаш волани и дантела (смее се, а и ние заедно с нея).

Caramella FashionCaramella Fashion

Caramella FashionCaramella Fashion

Нека поговорим повече за новата ти колекция „Мама и Дама“. Виждаме скиците на бюрото ти – към кои жени е ориентирана тя, какво послание изпращаш към майките?

Caramella FashionНа първо място нека поясня, че със съпруга ми имаме дъщеря – прелестна и весела, на четири години. Много често тя ме е гледала да обличам кройки, модели, да преправям на себе си линия, силует или деколте и все казваше – „Мамо, кога ще направиш нещо и за мен?“. Аз мислех, че иска дрехи с Мики Маус, но Сияна сочеше моите дрехи и казваше – „Искам да нося това, също и това, и това, и това...“

Така се поддадох на каприза на дъщеричката си и й уших няколко облекла, идентични с моето, но пригодени за нея. Фурорът, който настъпи, беше неописуем. Има нещо  в линията на дрехите на Карамела фешън, което ги прави неустоими за малките момиченца – вече разбрах това. Майките на останалите деца започнаха да ми звънят, да ме умоляват да  ушия още детски дрехи и дори оставяха поръчки и пари. В един момент просто нямах шанс и се предадох пред маркетинговия нюх на дъщеря си.

Ние като модно онлайн списание сме наясно, че с тази тенденция в световен мащаб си позволяват да експериментират единствено световно известни марки като Бърбъри. Не се ли притесняваш да застанеш до тях?

(Смее се) – А бе аз се притеснявам, но Сияна (дъщеря й) – въобще. Както казах, оказва се, че има нещо в моделите на Карамела Фешън, което ги прави изключително желани и от майки, и от малки принцеси. Вярвам, че колекцията ще се получи великолепна, ще ви изпратя снимки от пилотната фотосесия! (Докато се върнем и обработим целия материал, пилотната серия излезе и предлагаме на вниманието на читателите няколко снимки на облекла за Мами и Дами). Избрахме за мото на новата си марка „Мама и Дама – Еднакво съвършени!“ Вярвам, че то казва всичко и няма нужда да обясняваме още. Надявам се вашите читателки, които имат малки момиченца, да бъдат запленени и да станат наши редовни клиенти – това ще бъде най-хубавата награда за мен и Сияна.

Caramella Fashion

Caramella Fashion

Caramella Fashion

Наближава Коледа. Какво ще поднесете като коледна изненада на своите клиентки?  

На първо място – много нови облекла за сезона. На всеки 2 седмици при нас излизат нови модели. Освен това с риск да бъда удушена от търговския си директор, ще споделя, че планираме празнично намаление – и то в разгара на сезона, точно за празниците. Така, че – посетете ни – ще останете доволни!

Caramella FashionCaramella Fashion

Caramella FashionCaramella Fashion

... Можехме в тази статия да ви разкажем съвсем различни неща. Например – за това, как на Цвети й се е налагало да работи от ранна детска възраст, за да си купи раница за училище. Или за приказното й щастие с мъжа на живота й – нейният съдружник, съпруг и баща на дъщеричката й Мирослав. Или за това, как се е радвала на 2 лв. бакшиш, когато е работила на 2 работи едновременно. Или за това, как до миналата година сама е обслужвала приемането на поръчки, разговорите с клиенти, кроенето и заснемането на моделите на нейните облекла.

Caramella FashionНо преценихме, че това младо, усмихнато момиче, което е постигнало толкова много с толкова усилия, не заслужава паметник, а усмивка, успехи и радост. Затова й го желаем от цялото си сърце. И ви каним да посетите онлайн магазина на марката – caramella-fashion.com, тръгнала от малък цех с 2 шивачки, която днес продава дамски облекла на 3 континента.

Благодарим на Цветомила и влизаме в цеха с облекла.
Тръгваме си на следващия ден.
Багажникът на колата се затвори трудно...