10 незаменими вещи в мъжкия гардероб

Светлана Видинска

Добре облеченият мъж е секси – жените знаят защо. От класическите дънки до официалния костюм ала Джеймс Бонд – всеки детайл е от значение, ако искате да бъдете стилни и в добра форма. Стилистите са преброили точно 10 вечно модерни и незаменими вещи в мъжкия гардероб.

Класически костюм
Няма нищо по-семпло и убийствено елегантно от него. Попитайте   Джордж Клуни! Класическият и в  същото време модерен костюм с изчистена линия излъчва самочувствие и магнетизъм. Безпогрешен избор са тъмните цветове - черно, сиво, синьо.

10 незаменими вещи в мъжкия гардероб

Универсално сако
Еднакво подходящо и за офиса, и за най-близката бирария, сакото може да се комбинира с всичко:  официален панталон или изтъркани джинси, строга риза или тениска с щампи на Мики Маус. Класическото сако е важно парче от пъзела на мъжката елегантност.

Пуловер с V-образно деколте
Кашмиреният или вълнен пуловер винаги има място в мъжкия гардероб. В комбинация с риза и вратовръзка излъчва деловитост, а съчетан с дънки - прелива от свежо настроение.

10 незаменими вещи в мъжкия гардероб10 незаменими вещи в мъжкия гардероб

Вталена риза
Или по-добре няколко. Неслучайно мъжката риза изкушава и слабия пол - тя е комфортна и шик. Освен традиционната бяла риза, отличен избор е ситното райе в червено или синьо, зареждащо с оптимизъм.

Дънки
„Иска ми се да бях измислил дънките. Те притежават изразителност, скромност, сексапил, простота - всичко, което бих желал за дрехите ми”. Няма как да не се съгласим с великия Сен Лоран. Денимът винаги е на мода, а правите сини джинси просто нямат конкуренция.

10 незаменими вещи в мъжкия гардероб10 незаменими вещи в мъжкия гардероб

Кардиган
Меката жилетка с копчета, но без яка е запазена марка на Дейвид Бекъм – може би защото излъчва 100% английски сексапил. От черен и тъмносив до тревистозелен и почти небесно син, кардиганът е отлична компания за меката риза, внасяйки доза романтика от Албиона.

10 незаменими вещи в мъжкия гардероб

Поло тениска
Родена в името на спорта, поло тениската буквално е обсебила всекидневния гардероб. Най-хитови са моделите в искрящи разцветки като оранжево, мента, виолетово и жълтозелено. Поло тениската изглежда еднакво добре в компанията на дънки или панталон с бастри – въпрос на вкус!

Поло
Мъжът в поло е артистичен, оригинален, непредсказуем. Все пак се иска дързост, за избереш прилепнала блуза с висока яка. Черно поло плюс рокерско яке е комбинацията, наситена с най-силен заряд авантюризъм.

10 незаменими вещи в мъжкия гардероб10 незаменими вещи в мъжкия гардероб

Качествено палто
Каквото и да се говори, палтото е символ на вечния джентълмен, по който всяка жена бленува. Скъпата материя с безпогрешна точност акцентира строгата кройка и силует. Ако модерната класика – черно палто с два реда лъснати копчета не ви е по вкуса, винаги може да експериментирате с масленозелен шинел в милитъри стил.

10 незаменими вещи в мъжкия гардероб

Обувки Оксфорд
Какво е мъжът без идеалния чифт обувки. И докато ботите и маратонките пасват точно на скъсаните и избелели джинси, за костюма ви трябват обувки Оксфорд. Черни или кафяви, лъснати до блясък и изтънчени, те са символ на вечния денди. А това сте вие, нали?

10 незаменими вещи в мъжкия гардероб