Разгадай мъжа по лицето му

Светлана Видинска

Ако искате да четете мъжа като отворена книга е достатъчно да му хвърлите един поглед. Или два. Външността на Ромео е неговата визитка – от цвета на очите до разположението на бенките – всичко издава що за човек е!

Огледало на душата

Вгледайте се в очите на вашия избраник (само внимавайте да не потънете в тях!). Искрящите очи със зелен оттенък издават заклетия ревнивец, повечето синеоки мъже са искрени в любовта и имат доста приличен ум, мъжете със сиви очи са практични и разсъдливи, а кафявооките мачовци обичат да флиртуват на млади години, но с възрастта улягат и се превръщат във верни половинки. Природата награждава с дълги мигли чувствителните мъже с нежна душа, колкото и „корави” да ви изглеждат. Широките вежди говорят, че пред вас стои щедър мъж. Сключените са признак за влюбчива натура, а мъжът с гъсти, надвиснали вежди може да се окаже твърде самонадеян и склонен към авантюри.

Разгадай мъжа по лицето му

Носът издава всички тайни

Отдавна се говори, че по формата и дължината на носа може да се направят определени  изводи за секс способностите на мъжете. Уви, това въобще не отговаря на истината.
И все пак носът може да разкаже за някои черти от характера. Правият нос с класическа форма се среща сред високомерните традиционалисти, ценящи само своето мнение.  Притежателите на чип нос имат огнен темперамент, носът-картоф издава безгрижие.  Орловият нос е признак за разсъдливост и отмъстителност, а тънкият издава фин и изтънчен характер.

Разгадай мъжа по лицето муБузи и скули

Високите скули са признак на егоцентризъм. Широките скули и месести бузи са присъщи на властните мъже, непривикнали да се подчиняват. На бузите му се появяват трапчинки, когато се смее? Това е добър знак - вашият Ромео е истински магнит за пари! 

Какво разкриват устните

Най-новите изследвания са категорични, че жените оценяват привлекателността на партньора по формата на устните, защото точно те се свързват с целувките и ласките. По този критерий мъжът трябва да изглежда зрял, благороден и отзивчив, но не твърде мек и женствен, тоест идеалните мъжки устни са среден размер - не тънки и плътно стиснати (признак на скъперничество, подозрителност и ревност), но и не твърде пухкави (мек и слаб характер).

Разгадай мъжа по лицето муКоя брадичка е най-хубава?

Малката и недооформена брадичка характеризира безволевия мъж („Не съм сигурен, ти как мислиш”), а острата брадичка е съвсем друга работа („Вече реших, и толкова”). Изпъкналата брадичка с квадратна или правоъгълна форма обозначава желязна воля и инат, а плоската свидетелства за агресивност и пристрастие към... кулинарията. 

А ушите?

Големите уши говорят за щедрост и великодушие, а малките издават  дребнавия и пресметлив мъж. Ушите с правоъгълна форма са белег за благородно сърце, а силно прилепените към главата са признак за прост характер.

Къдрав перчем

Разбираемо е защо самочувствието на мъжа изчезва заедно с растителността на главата му - колкото по-пищна е гривата му, толкова по-жизнерадостен е. Правата коса свидетелства за хитрост, а къдравата за простодушие и добросърдечност. Рижите мъже имат страстен характер, блондините са слабохарактерни, а чернокосите - родени съблазнители.

Разгадай мъжа по лицето муРазгадай мъжа по лицето му

Значение на бенките:

На челото - от дясната страна означава слава и щастие
На ушите - безгрижие
На шията - ако е отстрани - труден живот, ако е отпред - прекрасна кариера
На брадичката - авторитет
На раменете - нелек живот, но и работоспособност
На ребрата - от дясната страна – нерешителност, от лявата страна чувство за хумор
На гърба - открит и честен характер
На краката - нережителност
На дупето - склонност към безделие и отстъпчивост
На стъпалата - и на двете - любов към пътешествията, на дясното - домошарство, на лявото - остроумност и мечтателност.

И накрая ...

А сега да сглобим пъзела. Излиза, че идеалният мъж е къдрав и риж, с кафяви или сиви очи, дълги мигли и широки вежди, чип нос, устни със среден размер, волева брадичка и големи уши с правоъгълна форма. Сега остава само да намерите такова съкровище и сред останалите притежатели на очи, носове, бузи, брадички и уши с най-различни форми и размери. Късмет!

Разгадай мъжа по лицето му