Модни тенденции Есен-Зима 2012/2013: Време за мъже

Светлана Видинска

Мислите, че един мъж изглежда секси в сини дънки, сив суитчер и черно яке? Не и тази есен. На мода са всички смели и неочаквани решения - от oversized палта с дълъг косъм до костюми, изпъстрени с чудати принтове.

Свободна кройка
Сакото с плавен силует, панталонът с навити крачоли, широките дънки, свръх обемното палто с външни джобове – небрежният и леко ироничен стайлинг ала Орландо Блум доминира в колекциите на Raf Simons, Calvin Klein Collection и българската Styler. Дори деловият костюм на Duckie Brown е пригоден и за офис, и за парти. Въпрос на настроение.

Calvin Klein CollectionDuckie Brown

EdunStyler

Магнетични цветове
Е, добре - черното, сивото и тъмно кафявото нямат намерение да напускат сцената през  Есен/Зима 2012. Но не по-малко актуални са завладяващи и динамични оттенъци като теракота, оранжево, червено, жълтозелено и мед. През новия сезон тъмносинята и лилава гама са заредени с магнетизъм, ето защо вдъхновяват марки като Pringle of Scotland, Acne и българската марка Styler.

AcneBalmain

Burberry ProrsumPringle of Scotland

StylerStyler

Принтове от глава до пети
Костюмът-двойка е вечна класика, но кой казва, че трябва да бъде графитено сив или черен. Тази есен традиционното сако и панталон преливат от всевъзможни геометрични и абстрактни принтове. Леко вталените тричетвърти палта на Prada също танцуват в ритъма на раздвижените рисунки. На свой ред карето и райето превземат ризи, слим панталони и различни модели сака.

Agnes B.Kenzo

MissoniPrada

Анимъл планет
Добре дошли в джунглата! Принтове и апликации с хищни, забавни или просто мили животинки внасят настроение в есенната мода. В ход е целият арсенал на Анимал планет  - от котки (Burberry Prorsum) до птици (Dior Homme). От Jil Sander залагат на китове и динозаври, а Etro украсява шаловете с планински орли.

Burberry ProrsumDior Homme

Jil SanderVivienne Westwood

Панталони с бастри
Една легенда се завръща. И как иначе да наречем панталона с висока талия и набор на бедрата, който повече от всякога е вдъхновен от милитъри стила. Главният герой в колекциите на 3.1 Phillip Lim и Vivienne Westwood е откраднал още един елемент от военното облекло – широкият и удобен кожен колан.

IcebergPhillip Lim

Dolce GabbanaVivienne Westwood

Кадифе, кожа, дълъг косъм
С една дума, това са кралете на модната Есен 2012. Карираният костюм от меко кадифе на Alexander McQueen се доближава до ерата на Шерлок Холмс. Грамадните палта с дълъг косъм (Salvatore Ferragamo, John Galliano) издигат в култ почти първобитната  мъжественост. Черната кожа в духа на „Матрицата” тотално обсебва модния подиум, независимо дали говорим за рокерски якета, чанти, шлифери и дори костюми.

HermesJohn Galliano

Jil SanderAlexander McQueen

StylerStyler

Големи чанти
Ако мислите, че изкушават само слабия пол, хвърлете поглед към Louis Vuitton, Gucci, Trussardi. Обемната чанта тип докторска или куфар изглежда сякаш е създадена, за да поеме събрания надве-натри багаж за следващия полет до Ибиза. Защото в мъжката мода Есен-Зима 2012 всичко е възможно. Няма граници, нито табута!

Burberry ProrsumLouis Vuitton

TrussardiSalvatore Ferragamo

Снимки: style.com, style.bg