Модни тенденции Есен-Зима 2012/2013: От винено червило до конска опашка

Светлана Видинска

Есента е сезонът на контрастите – хладни утрини и ласкави следобеди, опушено небе и пъстри дървета, в които всяко листо е цвете. Играта на природата вдъхновява както грима, така и прическите на сезон 2012-2013. Ето защо гримьорите не се поколебават да смесват неутрални, почти прозрачни тонове с огненочервено и мастилено. А косата е ту ниска и загладена без обем, ту топирана в ретро стил.

Винени устни
Червеното е класика, но тази есен доминира червилото с цвят на горещо вино плюс едва доловими шоколадови нотки. Независимо дали е  матово или ултраблестящо, то изисква перфектно матирана кожа. Целувката на виното се постига в три стъпки: ексфолиант за устни, балсам и нежен слой червило.

GivenchyGucci

Дебели вежди
Пинсетата е персона нон грата - дебелите и добре очертани вежди са по-горещ тренд от всякога. Ретро формата се подчертава идеално с помощта на молив, сенки, а защо не и малко брокат. Изкуствените вежди с разноцветни камъчета на Chanel са още един повод за усмивка в сезона на танцуващите листа.

MissoniChanel

Цветен поглед
Гримът с акцент на очите е фаворит за Есен 2012, особено ако е вдъхновен от брилянтните синьо-кафяви пера на пауна (Prabal Gurung), живописните зелени полета (Jason Wu) и кобалтово синьото море (Anna Sui). Не толкова ангажиращ вариант са цветните сенки с леки златисти или сребристи частици.

Roberto CavalliJason Wu

Anna SuiPrabal Gurung

Свежо лице
Натуралният грим е резервиран за пролетта, но тази есен е хит тенденция. Независимо дали говорим за преливане на неутрални тонове (Valentino), закачливи петна от червило върху скулите (Мichael Kors) или дълбоко хидратиращ грим в телесен цвят (Vera Wang).

Michael KorsValentino

Опушен грим в кафяво
Модата обича да замества черното с не по-малко елегантна версия, в случая - кафяво. Опушеният грим в меките нюанси на дървесната кора е новата мейкъп класика. Богатството на кафеникавата палитра създава по-топъл и закачлив грим. Върху клепачите се смесват какви ли не оттенъци - от каки до горещ шоколад.

BlumarineLoewe

Конска опашка
Палава и секси, опашката винаги намира място под светлината на прожекторите, а през новия сезон слиза надолу и е вързана на тила. Косата се обработва със стилизиращ серум, за да се предотврати накъсването и придаде блясък, след което се издърпва с преса. Лъскавите прави кичури се връзват с черна латексова лента (Jason Wu) или най-обикновен ластик (Jil Sander).

Конска опашкаКонска опашка

Конска опашкаКонска опашка

Загладена коса без обем
Фината коса най-сетне получи признание. Прическите без обем властват на модния подиум, вдъхновени от жизнения и небрежен street-style. Ефектът се постига с помощта на сух шампоан, а краищата на косите, усукани с малко брилянтин, мигом се превръщат в целунати от морето вълни.  

Загладена коса без обем Загладена коса без обем

Загладена коса без обем Загладена коса без обем

Сплетена коса
Всевъзможни плитки внасят романтика в есенните прически на 2012. Хит тенденция е двойната плитка над челото в руски стил (Fendi). И докато някои коафьори залагат на прецизни и гъсто подредени малки плитчици, при други косата е небрежно сплетена на тила (Wera Wang).

ПлиткиПлитки

Плитки

Топирана коса в ретро стил
Стилистите отново посягат към гребена и гигантските опаковки лак за коса, за да изваят най-съвършената ретро прическа ала Бриджит Бардо. Топираната коса, особено ако е подвита навътре или оформена в кок, се очертава и като сватбена тенденция №1 тази есен. За кокетното винтидж излъчване допринасят широките ленти от чиста коприна.

Топирана коса в ретро стилТопирана коса в ретро стил

Топирана коса в ретро стил

Шноли и диадеми
Луксозните бижута за коса обсебват цялото внимание през сезон 2012-2013. От футуристични шноли, украсени с бляскави звезди до малки фиби с триизмерни цветя, всичко е в несметни количества. Новото име на разкоша е диадемата на Dolce&Gabbana, декорирана с перли и камъни – същинска корона!

Шноли и диадемиШноли и диадеми

Шноли и диадеми

Шноли и диадеми

Ослепително ярък или невидим грим, загладена коса или обемен кок с блестяща панделка – Есен 2012 има много лица. Защото е сезонът на изобилието.

Снимки:

1. Givenchy
2. Gucci
3. Missoni
4. Chanel
5. Roberto Cavalli
6. Jason Wu
7. Anna Sui
8. Prabal Gurung
9. Michael Kors
10. Valentino
11. Blumarine
12. Loewe
13. BCBG
14. Jason Wu
15. Marc Jacobs
16. Ralph Lauren
17. Alexander Wang
18. Peter Som
19. Balmain
20. Isabel Marant
21. Pucci
22. Valentino
23. Fendi
24. Carolina Herrera
25. Moschino
26. Oscar de la Renta
27. Tory Burch
28. Dolce and Gabbana
29. Rodarte
30. Rochas