Изпий ме! Топ 7 напитки за тънка талия

Светлана Видинска

Когато сме на диета, внимаваме какво ядем, но напитките са не по-малко важни. Водата е универсално решение в битката с излишните килограми,  а в случай, че просто не ви се отдава да изпивате по 2 л на ден, има още доста полезни алтернативи. Вижте кои 7 течности са най-препоръчвани от диетолозите.

Обезмаслено мляко
Освен, че съдържа калций и още куп полезни вещества, млечната напитка върви ръка за ръка с  някои от най-успешните диети. Обезмасленото мляко е за всички, които искат да отслабнат по-бързо, но в краен случай може да се спрете и на нисък процент масленост. Млякото спомага за по-ефективното топене на мастните клетки, затова още днес си създайте навик да изпивате поне  една чаша на закуска или непосредствено преди лягане.

Вода
Диетата е немислима без кристално чистата природна течност. Водата трябва да се пие максимално студена и максимално често. Смята се, че 8 чаши дневно хидратират и поддържат в кондиция организма. Чувството за жажда често се възприема погрешно за глад. Ето защо приемът на вода се справя с неутолимия апетит.

Обезмаслено млякоВода

Зелен чай
Напоследък е по-модерен от всякога и има защо. Най-хубавото е, че зеленият чай се пие такъв, какъвто е – без захар и подсладители, мляко или сметана. Може да се консумира както горещ, така и ледено студен – и в двата случая зарежда с изключително полезни антиоксиданти.

Млечен шейк
Ммм, тази вкусотийка прави чудеса в битката с наднорменото тегло. За основа използвайте  йогурт, обезмаслено или нискомаслено мляко, като ги допълните със свежи и сочни плодове. Шейкът е превъзходна закуска, а ако по една или друга причина не се храните редовно, може да замести основното ястие.

Портокалов сок
Едва ли има по-свеж начин да се сбогувате с досадните килца, а тайната се крие в изобилието от Витамин С. Естествено, че говорим за прясно изцеден сок без грам захар. Още по-добре е, ако в чашата плуват парченца портокал. По принцип е желателно плодовете да се хапват, вместо да се пият, но оранжевото сокче е зарежда с енергия, особено през лятото!

Зелен чайПортокалов сок

ЛимонадаЛимонада
Като говорим за цитруси, да не пренебрегваме лимоните. Отдавна е доказано, че те стопяват  тлъстинките в областта на коремчето. Нищо не пречи да си забъркате слънчев коктейл от лимонови резени и студена вода, за да ви бъде подръка всеки път, когато сте жадни, имате нужда от тонизиране или просто се наслаждавате на момента!

Кокосово мляко
Много диетолози са категорични, че ароматната течност от сърцето на кокосовия орех способства за отслабването и стягането на тялото. Кокосовото мляко съдържа електролити, така че е добре да се пие след тренировка във фитнес залата. Освен това засилва метаболизма, което го прави безценно средство за стройна талия.

Оказва се, че диетичните напитки са колкото полезни, толкова изкушаващи. Затова забравете за газираното, ограничете максимално кафето и не посягайте към алкохола. Лесно е, нали?