Какъв е най-добрият грим за блондинките

Теодора Денева

Какъв е най-добрият грим за дамите с руси косиПриродата е надарила повечето блондинки с ослепителен външен вид - порцеланова кожа, руса коса, светъл цвят на очите. Идеални хора, от гледна точка на естетиката обаче не съществуват. Дори и най-атрактивната блондинка не би могла да изглежда винаги грандиозно. Има изход и той е в грима.

Основната цел на грима при блондинките е да подчертае преимуществата на външния вид и да ги направи по-изразителни. Вариантите за грим са разбира се в зависимост от цвета на очите, кожата и косата. Ако една дама е неестествена блондинка, то изборът на козметични продукти е малко по-сложен, защото кожата на неестествената русокоска е по-тъмна.

Предлагаме ви съвети за грим, от които биха могли да се възползват дами с руси коси.

Пудрата:

На много светлите блондинки обикновено им отива пудра, защото тя може да направи кожата им да изглежда кадифена. Препоръчителните цветове са розово и телесен цвят или светло розово. Що се отнася до ружът, хубаво е да се използва розово-кораловата гама, защото тя може да придаде лек блясък на кожата.

Какъв е най-добрият грим за дамите с руси косиАко при светла кожа и руса коса имаме тъмни или сиви очи, то пудрата трябва да е с цвят на праскова или телесен цвят. Така гримът по-добре ще допълни образа на блондинката.

Ако косата е с пепеляви оттенъци на русото, а кожата отново бяла, то е за препоръчване розовата или бронзова пудра.

Моливът за очи:

Според специалисти, за очите си, русите красавици не е желателно да използват молив от кафявата гама, ако целта им е да предадат свеж вид на лицето. За блондинките със сини и сиви очи е позволено да използват моливи в син, сиво-син или сив цвят, но за кафявите очи е най-добре да се изберат бронзовите нюанси, в съчетание със сивите тонове. Тази комбинация е най-печелившият начин да трансформирате външния вид и да направите така, че лицето ви да засияе.

Червилото:

Какъв е най-добрият грим за дамите с руси косиЧервилото при блондинките трябва да е в нежната тоналност - розово-бежова или просто светло розовите нюанси, за през деня, а за вечерта можете да допълните с кораловите нюанси. При блондинките с тъмни или сиви очи, идеалният вариант е златисто-розовата, бежовата или светло розовата гама.

Дали ще се възползвате от горните съвети или не, знайте, че има две основни правила, които важат за всички блондинки.

1. Никога не прекалявайте с грима. Гримът при блондинките трябва да бъде лек.

2. По възможност избягвате контрасти, като например силно очертани очи с тъмен молив и прекалено светла коса, освен ако не го изискват обстоятелствата.