Няколко трика за свеж вид и добър тонус през летните жеги

Теодора Денева

Колко добре би било през летните дни да отдъхваме някъде на брега на морето, под синьото небе и ярките лъчи на слънцето или пък да разпускаме някъде на прохлада. Тогава лятото ще ни изглежда невероятно. Но ако сме на работа или пък обикаляме магазините в желание да се сдобием с още някоя нова придобивка, това би ни създало малко проблеми. Какво да направим в такъв момент? Как да сме в перфектна форма в това жарко време? Ето няколко съвета, които биха помогнали.

Няколко трика за свеж вид и добър тонус през летните жегиВсичко, което носим трябва да бъде леко и ефирно

Правило и закон на лятната мода - всички дрехи трябва да са свежи. При избора на дреха е хубаво тя да е с дълбоко деколте и без ръкави. Така и горещото време би могло да се стори по-леко.

Дрехи от естествени материи

Още един добър съвет за топлото време е да не използвате дрехи от синтетични материи, а да се стремите да си подберете повече дрехи от естествени материи (памук, лен). Така кожата ще диша и вие ще се чувствате по-комфортно.

Без спиртосъдържащи спрейове за тяло

Не използвайте спиртосъдържащи дезодоранти. В горещото това може да раздразни кожата ви. Затова е по-добре да използвате дезодоранти или спрейове за тяло, несъдържащи спирт. Няколко трика за свеж вид и добър тонус през летните жеги

Не яжте тежка храна

Храната през лятото е желателно да бъде по-лека. Ограничете се от месните продукти. Старайте се да консумирате повече плодове и напитки. Пийте повече студен чай. Носете си по една малка бутилка с минерална вода и пийте поне по една глътка на половин час.

Дрямка

При първа възможност обезателно дремнете поне час. Това ще възстанови силите ви и повдигне тонуса.

Гримът

Казват, че гримът разкрасява, а парфюмът придава неповторим аромат на тялото. Няколко трика за свеж вид и добър тонус през летните жегиНо в горещите дни гримът е убийствен за кожата, защото точно тогава лицето е много чувствително. Това може да предизвика възпаления на кожата, а това едва ли би било приятно. Така че се откажете от тоновете козметика през лятото. Можете да си позволите малко макияж вечер като излизате, но е по-добре да избягвате по възможност фон дьо тена и пудрата. Лъскавината на лицето може да попиете и с обикновена мека кърпичка. Заложете на спирала за очи и гланц за устни.

Парфюмът

През лятото парфюмът ухае 2 пъти по-силно, затова е препоръчително да се избягват по-сладките и тежки аромати. Наблегнете на фруктовите и цветни такива или както ги наричаме - "летни аромати".

Друга хитринка за свеж вид са кубчетата лед, които може да сложите на сгъвката на колената. Няколко трика за свеж вид и добър тонус през летните жегиСъщо така може да се обтрие областта на деколтето. Това определено ще охлади кожата. Хладната вана за краката може да ви оттърве от отоци, защото в горещото краката малко или много оттичат.

И последното нещо, с което бихте могли да се освежите е спрей с вода например, с която можете да напръскате лицето.

независимо кой от начините ще изберете, със сигурност ще се почувствате по-освежени и по-леко бихте приели жарките лъчи на лятото.