Трилъри от братя Грим. 5 страшни мейкъп идеи за Есен 2012

Светлана Видинска

Зловещи клоуни, пънк-кралици с пробити устни и носове, зомбита и персонажи от японско аниме – не, това не са герои от трилър, а мейкъп-идеи за Есен-Зима 2012. Развихрената фантазия на дизайнери и стилисти превърна модните седмици в Париж, Лондон, Ню Йорк и Милано в нещо като бал на чудовищата.

Пънкът не умира!

Пиърсинг и щури прически вилняха на модния подиум, и докато американецът Jeremy Scott заложи на халка за нос и двойна верижка до обиците, ослепително синьо червило и шантава перука – реплика на прическите от ерата на „Секс пистълс“, Ashish и Miguel Adrover завиха към етно стила с масивни украшения или дори дървени клечки, забити в ноздрите или брадичката, както повеляват традициите на Далечния изток.

Трилъри от братя Грим. 5 страшни мейкъп идеи за Есен 2012

Челен опит

Забравете за нейл арта - всевъзможни рисунки и кристали вече украсяват не ноктите, а челото и веждите. Шотландското каре от претапортето на Corrie Nielsen покри и част от лицето на моделите, създавайки доста войнствен образ. Miu Miu, Chanel предпочитат да акцентират на веждите, като ги покриват с искрящи кристали в синьо, зелено и аметистово. Миучия Прада подсилва ефекта с агресивен фейс арт в областта на очите.

Трилъри от братя Грим. 5 страшни мейкъп идеи за Есен 2012

Алиса в Страната на зомбитата

Синя кожа, златисти вежди, устни и въгленочерни зъби – колко секси може да бъде едно зомби? Отговорът е в шоуто на Meadham Kirchhoff, който не пропусна да въоръжи моделите и с яркожълти футуристични перуки, диадеми и дълги обици от люспи и камъни. Не по-малко стряскащ е изборът на Aganovich – снежнобели лица, тънки изрисувани вежди и устни, докоснати с червило по средата напомнят нереалните карти за игра от Огледалния свят на Алиса.

Трилъри от братя Грим. 5 страшни мейкъп идеи за Есен 2012

Cartoon Network

Анимационни герои оживяха в дефилетата на Junya Watanabe и Comme des Garcons – ярките перуки в яйчено жълто и цикламено (по модел на куклата Кен) се оказаха най-доброто допълнение към макиажа в стил котешки очи и nude. Yohji Yamamoto направи патриотичен избор в полза на японското аниме: розови сенки, покриващи цялата зона над очите, тъмносиньо червило и кичури в същия оттенък, които завършват острата коса на мацките от култовите серии Kite, Bleach i Naruto.

Трилъри от братя Грим. 5 страшни мейкъп идеи за Есен 2012

Половин човек

... и половин клоун, карикатура и дори шахматно поле представляваха лицата на моделите в шоуто на Bernhard Willhelm. По този начин свежият макиаж в стил Английска роза се сблъскваше с черен мустак и брадичка, на които би завидяло всяко конте от 20-те години. Странните иконки в онлайн-пространството послужиха за вдъхновение на Lie Sang Bong, който ги пренесе във формата на черни „муцунки“ върху нежната кожа на манекенките.

Трилъри от братя Грим. 5 страшни мейкъп идеи за Есен 2012

След всичко това арт гримът на Есен 2012 може да ви се стори страховит, безумен или дори забавен. Само не скучен!

Снимки: Fashionista.com