На бала - богиня, ретро, секси

Роклите, обувките и гримът предизвикват по-голямо вълнение от матурите в сърцата на абитуриентките от випуск 2012 г. Балът е тема №1 за момичетата, пристъпващи от веселото безгрижие на училището към сериозността на реалния живот. Банално или не, най-важно е да се чувствате комфортно в тоалета, който сте избрали, независимо дали е къс или дълъг, с корсет или презрамки. Вслушайте се и в гласа на модата. Този сезон господстват елегантността и женствеността. Дизайнерите предлагат идеи, подчертаващи изящността на силуета, поставяйки акцент върху талията.

На бала - богиня, ретро, сексиНа бала - богиня, ретро, секси

Главният тренд са дългите рокли. Не просто дълги, а много дълги. Тоалетите в стил "русалка" са също толкова разнообразни и загадъчни, както и митичното създание, от което носят името си. Тънка талия, стройни крака, плавна линия на раменете, красива гръд - всичко това се подчертава от елегантната дреха. Формата на разкрояващата се пола напомня тихата повърхност на водата или бурно море, разцепено от вълни. Ако не ви допада дължината, изберете късия вариант, който ще разкрие красивите ви крака.

На бала - богиня, ретро, сексиНа бала - богиня, ретро, секси

Всяко момиче е богиня. Затова роклята в гръцки стил е доста актуална в празничната вечер. Тя визуално издължава силуета, а свободната й кройка красиво обгръща тялото. Интересният модел кара мъжката половина от човечеството да мечтае за формите ви. Красиво, интригуващо, очарователно. Тази рокля е мила и нежна, подчертава женствеността. Асиметричното рамо пък е хитър ход, с който да привлечете вниманието към себе си. Изящната дреха, съчетана със златни украшения, ще ви превърне в истинска Афродита.

На бала - богиня, ретро, сексиНа бала - богиня, ретро, секси

Пищните рокли като за принцеси не губят своите позиции. Този сезон обаче дизайнерите ги правят по-изтънчени и оригинални. Те са с широк колан или корсет, украсен с камъни.

Ретро стилът, който бе на фокус миналата година, и сега не остава на заден план. Носталгични и елегантни, роклите с висока талия ще върнат близките ви в една забравена епоха. Модели в стил New Look от края на 40-те или Charleston в духа на 20-те вдъхновяват една нова линия.

За смелите и разкрепостени абитуриентки дизайнерите предлагат рокли с изрязани върху тях фигури. Прозрачната апликация може да бъде навсякъде - на раменете, талията, бедрото. Изборът е ваш. Голият гръб също е изключително секси.

На бала - богиня, ретро, сексиНа бала - богиня, ретро, секси

Минитата буквално не слизат от модния Олимп, средната дължина остава хит. Късите рокли с една презрамка завоюваха сърцата още през миналата година. Тази пак ще са на върха на популярността. Мини моделите с висока талия са отличен вариант за абитуриентки, които искат да скрият недостатък на фигурата си. Друго интересно предложение е тоалетът с прозрачен шлейф от шифон.

Искате ли да сте уникална, изберете щраусови или изкуствени пера, ресни, камъни. Всяка абитуриентка може да се спре на нещо оригинално за визията си. Ако не си падате по лъскавини и блясък, за вас е класическата рокля. Това съвсем не означава тоалетът ви да е скучен и безинтересен въпреки простотата на кройката. Стилната вечерна дреха в черно украсете с контрастен колан и обувки в същия цвят.

На бала - богиня, ретро, сексиНа бала - богиня, ретро, секси

Розовото във всичките му вариации е изявеният лидер за сезона. Наблегнете и на жълто и виолетово, всички оттенъци на сребърното и златното, синьо, маслинено, коралово и перлено сиво. Пастелните тонове гарантират нежност и романтика. Особено място е отделено на зеленото, което подчертава младостта и изтънчеността. Ако сте почитателка на класиката, заложете на бяло, червено и черно. Интересни са и контрастните съчетания. Актуалните материи са шифон, коприна, дантела, органза, както и комбинация от тъкани.

Обувките са важна и отговорна задача. Тази година е задължително да са удобни, празнични и практични. Основното правило е да не бъдат по-светли от роклята. Класическите черни модели на висок ток хармонират с тъмен тоалет. Избрали ли сте рокля в нежни романтични багри - спрете се на обувки в бежови тонове. На мода са оригиналните плетени каишки. Те се съчетават чудесно с тоалети в семпъл силует.

На бала - богиня, ретро, сексиНа бала - богиня, ретро, секси

Високите токове безспорно правят краката по-дълги и женствени. Смело изберете този вариант. Сандалите с мини ток и панделки отиват на романтичната визия. Обувките в гръцки стил се съчетават страхотно с къси рокли. Ако сте избрали ретро визия с пищна пола и трогателно къси ръкави, ще ви отиват удобни и практични балеринки.

Високосната 2012 предопределя триумфа на среброто в бижутата. Украшенията очароват със своята оригиналност, разнообразие и простота. Предпочитани са декорациите от полускъпоценни камъни. Красиво изглеждат комплектите от обици и пръстен във формата на дракон или котка - животинската тематика е актуална. Бижута във вид на тънка паяжина ще докоснат сърцето на всяка абитуриентка. Ще привлечете вниманието и ако изберете украшения с фигурки на цветя. Хит са огромните аксесоари. Обиците халки, независимо дали големи, или малки, са във вихъра на модната вълна. Те може да са напълно обикновени или да са декорирани с камъни. Гривните от полиран метал са новото предизвикателство. Еталон за стил са и перлени гердани.

На бала - богиня, ретро, секси

сп. Булка