(П)есен за романтиката от Erdem

Светлана Видинска

Септември ще бъде май, или поне това обещава есенната колекция 2012-2013 на Erdem. Цветя и дантела украсяват дрехите в неоново синьо, розово, жълто-зелено и особеното лилаво на люлякова градина по здрач. Флоралните мотиви се застъпват с жизнерадостно каре.

Верен на себе си, 36-годишният Ердем Моралиоглу създава безкрайно привлекателен силует с високо деколте, поло яка и дължина до коляното, оставяйки на показ само фините ръце и изящни глезени на моделите. Но взривоопасната комбинация от латекс и дантела е тайното оръжие на сексапила в тази на пръв поглед романтична колекция. Дори деловите костюми от английската класика туид са подчинени на основния лайтмотив - женственост!

(П)есен за романтиката от Erdem(П)есен за романтиката от Erdem

Пантолоните капри и ултра скъсените жакети са в крак с горещите тенденции на сезон Есен-Зима 2013, но във фокуса на вниманието са средно дългите роклички с акцент на талията, независимо дали са тип пясъчен часовник или силно прилепнали към тялото с неизменната пола молив.

Дълбоките джобове на роклите създават чувство за безгрижие, а коланът (максимално семпъл) остава аксесоар №1. На този фон бижутата са излишни - вместо тях дизайнерът от турски произход е разпръснал полускъпоценни камъни и мъниста по някои от дрехите.

(П)есен за романтиката от Erdem(П)есен за романтиката от Erdem

Специално внимание заслужават обувките, творение на краля на ексцентриците Nicholas Kirkwood. Високи полуботи и елегантни модели с геометричен ток от прозрачна и черна пластмаса, те повтарят дословно карираните и цветни картини от дрехите, а някои изглеждат като излезли под четката на майстор импресионист.

(П)есен за романтиката от Erdem(П)есен за романтиката от Erdem

Безспорният лидер на модния подиум – естественият макиаж, триумфира и в колекцията на Erdem, в комбинация със строга прическа – кок с път по средата. Но свежото и фриволно настроение се прокрадва отново с късия маникюр, оцветен в турско синьо.

След всичко това, колекцията с марка Erdem превръща есента в изненадващо топъл сезон - под знака на цветята, романтиката и дълбоките цветове на страстта.

(П)есен за романтиката от Erdem(П)есен за романтиката от Erdem