20 години Mon Amour

20 години Mon AmourВсичко започва през 1991 г., когато Поля Миланова работи и твори с търговската марка Maria-Anna Bella, а 2 години по-късно създава Mon Amour. Днес, с утвърден творчески почерк, елегантните булчински, официални и сценични тоалети са търсени у нас и в чужбина. Моделите, които Поля създава са смесица от световните модни тенденции и националните ни традиции и култура. Дизайнерските решения са с послание към съвременните, нестандартно мислещи дами и към изиска ните дами с нестандартни фигури. Сред отличителните черти на модата са семплата изчистена линия, перфектната кройка и прецизната изработка с висококачествени материали, които избира от цял свят. Като прибавим и ръчното инкрустиране с перли, пайети и ултразвуковото поставяне на оригинални камъни Swarovski, може да бъдете сигурни в уникалността и неповторимостта на тоалета си.

Всяка година Поля Миланова прави нова колекция и дава романтично име, символизиращо вдъхновението като творец. Така, във времето са се родили – Turquoise (разпродадена мигновено), Butterfly, Dolce Vita, Déjà Vu, Attraction, Innocence, Capriccio, Sea of Love... Поля е първият съвременен дизайнер у нас, който облича булката в червено. Колекцията от булчински рокли Passion, която прави в далечната 1995 г. е изцяло от модели в страстния цвят. Непрекъснато експериментираща в творенията си тя е и новатор в онези години с жълта и зелена булчинска рокля – хитове в колекцията Duente. Освен това първа представя рокли с ръчно рисувани цветя върху материите – макове, слънчогледи, рози. Спомня- те ли си клипа на група „Мастило“ – „Мойте кафеви очи“, в който Вики е облечена с булчинска рокля с огромни слънчогледи? Тя е дело на Поля Миланова.

20 години Mon AmourВ ретроспекцията назад във времето си спомням и за първата кожена булчинска рокля, предизвикала страхотни аплодисменти на модния подиум и откупена веднага след ревюто. Обличала много конкурси за красота, сред които „Мис България“ и „Мини Мис България“, тоалетите на дизайнерката са отличавани с престижни награди, а самата Поля има приз за „Цялостен принос в българската мода“. Идеите като творец идват спонтанно. Както се шегува тя – понякога от копчето до роклята. Вдъхновяват я материите и обича да работи с най-изящните и добри тъкани. Понякога се случва да измисля и скицира роклята, а после да търси подходящата материя за нея.

Колекциите на дизайнерката включват от 30 до 40 модела, а от тях от 6 до 10 стават хитови. Всяка колекция е новаторска и е отражение на новите идеи по отношение на кройки, материи, цветове и силует. Майстор в изработката на различни видове корсети, в ателието си Поля Миланова създава нови технологии за направата на тази така важна и оформяща част от женската дреха. Постоянно експериментира и е виртуоз в ръчните набори по роклите, които ги прави лично тя, усещайки материята. Всъщност тези набори са много отличителни за Mon Amour. Нейна страст са и ръчните бродерии и апликации – всяка уникална за модела, върху който е направена, пак собственоръчно от дизайнерката.

Последното вдъхновение на Поля Миланова е колекцията Rain of Roses (Дъжд от рози), която по традиция е в две линии – булчинска и официална. За нея тя споделя, че е сътворена от цветовете на розите, които толкова обича. Сватбените рокли са късо-дълги, от две части с практичното виждане на дизайнерката модела тип „Принцеса“, очароващ с обем и тържественост, да стане прибран и къс за веселите танци по време на празника, тъй като е с подвижна пола. В нюансите на слонова кост, екрю, капучино и мляко с какао, колекцията впечатлява с добре подбрани изящни материи – копринена тафта, копринен сатен Dupon, френски дантели и ръчно избродирани кордоне дантели. Не липсват и комбинации в контрастни цветове като съчетание с модерното патладжанено лила.

20 години Mon AmourОфициалната линия е с послание към абитуриентките и дамите, които имат специални поводи. Изобилства от ярки цветове – жълто, оранжево, червено, цикламено, тюркоаз, синьо и олив. За нея Поля е избрала тафтата в различни є варианти – френска крепитонирана, жан жан или копринена. Използва и шифон. Моделите отново са късо-дълги и в две части – с шлейфове, които са подвижни и след официалната церемония стават къси и секси рокли.

Друга новост в името на прекрасния и изискан сватбен празник е предложението на Mon Amour за цялостен стайлинг и имидж на тържеството – от тоалета на булката, кумата, шаферите и родителите до най-малкия детайл като аксесоари, бонбониери, украси, въз главнички за халки и т.н. В каталога има над 180 аксесоара, с асортимент от различни цветове, които са подредени по теми и един вид се явяват като обучение на булките по стайлинг. Всичко може да бъде правилно избрано и съчетано с професионализъм, опит, елегантност и стил, отговарящо на етикета.

Независимо от авторските си постижения, Поля Миланова предлага в Mon Amour и няколко известни чужди марки булчински рокли, на които е официален представител за България. Това са моделите на Venus Bridal Italy – обичани и търсени в цял свят, както и холандските брандове Sweetheart и Sencerity. Роклите са в различни линии, изработени от коприна, сатен, органза, дантела и мулти шифон, с много ръчна работа по тях и богатство от камъни, мъниста, перли и кристали Swarovski. Някои са ефирни и изчистени, други по-екстравагантни или със странни кройки. Не са забравени и булките с по- голям размер, за които Mon Amour има специални предложения от прекрасни сватбени тоалети.

В цялото това богатство от модни предложения клиента може да избира и ценово. Дизайнерските рокли с подписа на Поля Миланова са на съвсем достъпни цени за модели-уникати, а чуждите рокли са на преференциал ни цени за българския пазар.

сп. Булка