Лукс в грижата за кожата и косата

Лукс в грижата за кожата и косатаПодмладяването и висококачествената грижа отдавна не са запазена територия само за лицето, защото всяка част от тялото ни се нуждае от внимание, а понякога и от специална, луксозна грижа.

Златото, което е изключително актуално, се прилага и в грижата за тялото. Съществуват различни подмладяващи продукти с екстракт от злато и всички знаем, че от незапомнени времена то е символ на лукса. През античността на благородния метал се приписват лечебни свойства, които бързо го превръщат в съществена част от разкрасяващите и терапевтични процедури. В подкрепа на тези твърдения идват резултати от скорошни изследвания, според които редовната употреба на злато позволява стимулиране на процесите по клетъчно обновяване, намаляване на фините бръчки, старческите петна и други кожни недостатъци, както и за забавянето на загубата на колаген. Единствената трудност при употребата на злато като съставка за козметични продукти и при SPA терапии идва от факта, че обработката му до вид, в който може да проникне в кожата и да окаже своето благотворно влияние, е много трудна. С помощта на съвременните технологии обаче това предизвикателство става лесно преодолимо.

Лукс в грижата за кожата и косатаЗа да се почувства като истинска героиня в приказка от “Хиляда и една нощ” в домашни условия, жената може да използва душ гел със златни снежинки. За изработването му се използва 23-каратово злато. Процедурата започва с една топла вана, в която се добавя малко от солите за вана с 23-каратово злато. За тези, които предпочитат душ е пилингът за тяло, който прави кожата гладка и кадифена като коприна. Подобаващ завършек на тази разтоварваща тялото и душата процедура, е олиото за тяло, което комбинира нежните аромати на плодове, цветя и ванилия с елегантния лукс на 23-каратови снежинки.

Винената терапия е друга разновидност на луксозната грижа за тялото. Според изследванията червеното вино съдържа повече от 220 полифенолни съединения, които имат антиоксидантен ефект. Процедурите с вино най-често представляват вани с екстракти от гроздови зърна и масаж с олио на базата на вино. Винената терапия се препоръчва за хора със суха кожа или варикозни вени . Съществуват и винени процедури за подмладяване на кожата.

Последният хит при луксозната грижа за косата пък са терапии с трюфели и хайвер. Както добре знаем, рибата и рибните продукти са богати на омега-3 мастни киселини и след кратка обработка, за да се премахне неприятната миризма, хайверът е нанасян като маска за коса, която заздравява увредената коса.

Четете повече във Fashion Lifestyle Magazine