Атрактивни всеки ден!

Гергана Коджабашийска

Изборът на прическа е съществена част от нашия стил. Всяка уважаваща себе си дама обръща особено внимание на външния си вид тъй като това е едно от основните оръжия за успех в нейните начинания. За добро или зло, нежната половинка неизменно се свързва с красота и обаяние и безбройни часове пред огледалото. И независимо дали става въпрос за бизнес среща или за ежедневието с колегите, създаването на имидж на добре поддържана жена е важна стъпка по пътя към издигането в кариерата.

Атрактивни всеки денРазличните видове прически създават различно усещане у хората. Докато едни са предизвикателни и няма как да бъдат пропуснати, то другия тип прически са ежедневни. И ако в някои случаи няма как сами да направим косата си да изглежда по желания от нас начин без намесата на фризьор, то има много варианти, които можем да направим и сами.

Атрактивни всеки денНякои дължини на косата позволяват разнообразни прически, докато други са по – непретенциозни, фризирането става за няколко минути и оставят достатъчно време, за да обърнем внимание на грима си.

Дългата коса. Притежателките на този тип прически обикновено са нежни и романтични натури. Обикновено залагат на своята женственост. В зависимост от настроението и времето, с което разполагат, жените с тази дължина на косата могат да избират между:

*Свободно спусната коса

Атрактивни всеки ден*С бретон: Всяка дама трябва да има предвид, че бретонът подмладява лицето, затова много често жените прибягват до него, за да добият по – детско изражение. Затова пък всяка млада жена може да спокойно да пропусне бретона.

*Сплетена на плитка

*Или просто вързана на опашка

Обикновено плътно прибраната назад коса говори за еманципираност и стриктност. Много често така връзват косите си сериозните дами ... или просто дамите, Атрактивни всеки денкоито не са имали повече свободно време.

Спуснете небрежно кичур от косата си, за да разчупите сериозното излъчване, характерно за този тип прическа.

Средно дълга коса – до раменете.

Тази прическа обикновено е по – неутрална и с по – малко възможности за разнообразие.Въпреки всичко, когато е добре оформена с преса, говори за естетика и внимание към външния вид.

Атрактивни всеки ден*Притежателките на коса с много ситни къдрици са облагодетелствани, защото няма нужда да правят, каквото и да било с косата си, тъй като са достатъчно атрактивни. Вързана на опашка или с небрежно спусната коса, къдрокосата мадама неотлъчно е следвана от мъжките погледи.

Средно къса коса.

Атрактивни всеки денКогато сте с леко къдрава коса, изборът на този тип прическа е чудесно решение ако желаете да завършите по – бързо външния си вид. Косата съхне бързо, къдриците добавят чувственост на изражението ви и няма нужда да ги третирате със сешоар или преса.

Притежателките на прави коси, избрали тази дължина, трябва да се въоръжат с търпение. За да се подвие косата изцяло навътре, ще се нуждаете от сешоар, четка и упоритост, за да приведете кичурите в ред. Често жените на ръководни постове избират точно тази дължина на косата.

Атрактивни всеки денКъсата коса:

Тази дължина на косата избират жени със свободен дух, които не се страхуват да изпъкват. Не се притесняват от мъжкия стереотип, че нежните половинки са най – хубави, когато са дългокоси. Късата коса позволява на големите очи да изпъкват допълнително. Често притежателки на този тип прически са творческите натури.

Когато лицето е открито, било, защото сте с много къса коса или сте я прибрали назад, използването на огромни обеци с подходящи нюанси, допълнително ще отразява красотата на очите ви.