Маникюристът на Мадона: На мода е тъмният, къс маникюр с квадратен овал

Тридневен CND мастър курс по ноктопластика и дизайн събра едни от най-добрите маникюристи от цялата страна

На мода е тъмният, къс маникюр с квадратен овалТази есен хит ще бъде тъмният маникюр – графитено, тъмно синьо, тъмно червено. Ноктите са къси, прецизно оформени, с квадратен овал. Това коментира Дейвид Фаулър, един от най-популярните маникюристи и преподаватели по маникюр в света, който посети България за CND мастър курс по ноктопластика и дизайн. Негов партньор в проведения тренинг беше Стефани ЛоРе – трикратен световен шампион по ноктопластика и осемкратен шампион на Германия в тази област. Организатор на Мастър курса на Дейвид Фаулър и Стефани ЛоРе беше Интеркозметика - изключителен представител за България и Македония на световния лидер в маникюра CND.

Дейвид Фаулър води мастър курсове по маникюр на всички континенти и е съдия в редица световни състезания. Започнал е кариерата си като маникюрист преди 10 години, като в началото е работил с артистичния директор на CND Джейн Арнолд, а днес е признат от гилдията за един от най-добрите в света. Работил е за поп иконата Мадона, Дженифър Лопез, Бритни Спиърс, Пинк, за Оскарите, наградите Грами и др.

На мода е тъмният, къс маникюр с квадратен овал

За тенденциите през есента „маникюристът на звездите“ съветва още: „Ако ви предстои специално събитие, можете да внесете акцент в тъмния маникюр с подходящ ефект, като нанесете от него само върху свободния край на нокътя. Лимитираната колекция The Look на CND, създадена специално за тенденциите в сезон Есен/Зима 2011, дава именно такива възможности. „24-каратовият“ ефект е великолепно решение да оживите нощното синьо CND Midnight Sapphire или да разпалите тъмния аметист - CND Dark Amethyst - от колекцията.

На мода е тъмният, къс маникюр с квадратен овал

Каквито и да са тенденциите, обаче, най-важното за маникюра във всички сезони е ноктите да изглеждат естествени (ако са правени с ноктопластика) и да бъдат максимално прецизно оформени, коментира Дейвид Фаулър. Декорациите и дизайнът идват след това, съветва той. Този принцип важи и за звездите от Холивуд.

Цветът, формата на нокътя, декорацията и нейл арт-ът на световните звезди зависи от личните им предпочитания, както и от повода, за който се прави маникюрът - нов клип или присъствие на Оскарите например. Но за всички тях е еднакво важно ноктите да изглеждат естествени.»- споделя Дейвид Фаулър.

На мода е тъмният, къс маникюр с квадратен овал

Затова и френският маникюр с гел или акрил е най-висшият пилотаж. Да създадеш десет абсолютно еднакво оформени и прецизирани до милиметър нокътя с френски маникюр е предизвикателство, на което се учиха маникюристите по време на тридневния тренинг в Интеркозметика.

На мода е тъмният, къс маникюр с квадратен овал

Снимки: CND