Интервю с Димпъл Гаджвани за "Изкуството на дишането"

Интервюто с Димпъл Гаджвани за Изкуството на дишанетоМоже ли Сударшан Крия да се практикува у дома?

Да! Сударшан крия може да се практикува у дома. Практикуването й дневно успокоява ума и тялото. Някои от явните ползи от Сударшан Крия са повишено ниво на енергия, повече фокус, спокойно състояние на ума.

Може ли да опишете дихателната техника или трябва да се покаже визуално? Трудна ли е за практикуване?

Сударшан Крия е проста дихателна техника, която е преоткрита наскоро. Милиони хора от всички начини на живот са били докоснати от лечебната сила на Сударшан Крия.

Трудна ли е за практикуване?

Тази техника трябва да се научи с обучен учител по време на 4 дневен курс наречен „Изкуството на дишането“. Някой който е преминал през този курс може да практикува това всекидневно без никакви затруднения.

Колко често и за колко дълго трябва да практикуваме Сударшан Крия, за да има положителен ефект?

Сударшан Крия изчиства системата отвътре. Точно както се къпем всекидневно за да изчистим тялото, практикуването на Сударшан Крия изчиства нашия ум.

Как дишането помага да се изхвърлят токсини от тялото?

Дишането е връзката между тялото и ума. За пример, когато сме ядосани, дишането е учестено и бързо, когато сме тъжни, издишаме тежко. Така, ние можем да се научим да използваме дишането за да променим начина по който се чувстваме, следователно да освободим негативните емоции наречени стрес – гняв, безпокойство, депресия и притеснение, оставяйки ума напълно спокоен, релаксиран и енергизиран. Сударшан Крия включва специфични натурални ритми на дишането, които хармонизират тялото, ума и емоциите.

Сударшан Крия хармонизира цялата система, изчиствайки дневно и натрупания стрес; човек се чувства щастлив и здрав отново!

Няколко изследвания се появиха в независими, научни списания които свидетелстват за ползите докладвани от тези които правят Сударшан Крия. Някои от тях са:
- Понижено ниво на стрес (понижава кортизола – стресовия хормон)
- По–силен имунитет
- Понижен холестерол
- Облекчение от безпокойството и депресията (мека, умерена и тежка)
- Повишена антиоксидантна защита
- Засилена функция на мозъка

Кои йога позиции е препоръчително да се практикуват заедно с дихателните техники?

Някои комплекти от Йога позиции се преподават на участниците в курса „Изкуството на дишането“. Практикуването им заедно с дихателните техники дава по–дълбок релакс.

Моля, дайте на нашите читатели някакви съвети за по здравословен начин на живот.

Отделяйте време за себе си, което помага да живеете в настоящия момент, и да се справяте с живота. През това време, бъдете с природата, събуждайте се по изгрев, практикувайте йога, медитирайте, яжте правилна храна и отделяйте малко време за неща, които развиват креативноста ви.

Интервюто взе Силвия Кабаиванова