Най-лесният макиаж: стъпка по стъпка

Ако нямате време за грим, а искате да изглеждате ослепително, най-простото решение е златистият макиаж. Той е идеален за всеки сезон и повод, отива и на сини, и на кафяви очи, и създава усещане за топлина и дълбочина. Лесно е: използват се два близки нюанса, като най-тъмният се нанася в края на клепача, а по-светлият по средата. Най-светлият тон, чиято задача е да уголеми окото, се поставя във вътрешния ъгъл на клепача и под веждата.


Най-лесният макиаж: стъпка по стъпка1. Подготвяме клепача за нанасяне на светло-бежовата основа, като „маскираме” тъмните кръгове под очите.


Най-лесният макиаж: стъпка по стъпка2. Покриваме клепача с бежови сенки (в нашия случай с лек блясък).


Най-лесният макиаж: стъпка по стъпка3. Във външния ъгъл на окото нанасяме една ивица от най-тъмния цвят (шоколадово-кафяво).


Най-лесният макиаж: стъпка по стъпка4. Непосредствено до тъмните сенки нанасяме по-светлия оттенък (златисто).


Най-лесният макиаж: стъпка по стъпка5. Във вътрешния край на клепача нанасяме най-светлите сенки. Така имаме три слоя сенки един до друг.


Най-лесният макиаж: стъпка по стъпка6. Внимателно размазваме границата между трите цвята, за да се получи плавен преход от светлия към тъмния оттенък.


Най-лесният макиаж: стъпка по стъпка7. В основата на окото нанасяме най-светлите сенки, за да се „отвори” погледа.


Най-лесният макиаж: стъпка по стъпка8. По контура на долния клепач нанасяме най-тъмния оттенък, който в посока към носа „прелива” в по-светлия тон.



9. Накрая подчертаваме погледа с помощта на спирала.

Най-лесният макиаж: стъпка по стъпка

Снимки: www.womenworld.com.ua