Парти прическа „на заем” от звездите


Бъдете звездата на всяко парти с прическа, която ще се помни дълго. Защото самата тя е легенда. От женствените къдрици на Бриджит Бардо до страхотния мини помпадур на Марион Котийар - стилът на звездите се оказва лесно решение за ежедневието или балната нощ. Опитайте! Проверено е от най-красивите жени в света.

Секси къдриците на Бриджит Бардо

Казват, че тайната на чувствените къдрици на френския сексимвол от 60-те е скрита в кутийка от бира. Бриджит е навивала русите си коси с помощта на празни бирени кутийки, за да получи не само естествена форма, но и великолепен обем.

За създаването на тази бохемска прическа са ви необходими широки ролки (за коса със средна дължина идеалният диаметър е 3 см). Ако не разполагате с време, може да замените ролките с маша с кръгъл накрайник. Напръскайте косата с термозащитен спрей, разделете я на широки кичури и започнете да навивате с машата. Завийте къдриците в една посока, разделете с пръсти и фиксирайте краищата с лак. Резултатът е обемна и лека коса, която иска непрекъснато да бъде докосвана.

Кой е фен № 1:

Дженифър Анистън, на която й омръзна правата коса на етажи.

Парти прическа „на заем” от звездитеПарти прическа „на заем” от звездите

Стилният „Pob” на Виктория Бекъм

Небрежната, секси и много красива прическа боб на Пош Спайс получи от модните стилисти наименованието pob, съкратено от Posh' bob. Не е за вярване, но тази подстрижка на екс-певицата, сега дизайнер, надмина по популярност творчеството на Вики. Актуалността на „pob”-а е лесно обяснима - отива на всички видове коса. Тънките придобиват обем благодарение на повдигнатия тил, а гъстите се „разчупват” от кичурите с различна дължина. Самото подстригване е изключително лесно, дори ако косата ви е носител на титлата „Най-капризна в света”!

Ако ножицата не влиза в плановете ви, pob може да се създаде и за една вечер. Издърпайте косата с преса, за да стане копринено гладка. Плъзгайки пресата от корена към краищата, леко завивайте края на кичурите, това визуално ще ги намали. Около лицето оставете два прави и дълги кичура. С помощта на вакса подчертайте контурите на „подстрижката” и вашият pob за една вечер е готов!

Кой е фен № 1:

Кийра Найтли адаптира прическата към своята чуплива коса.

Парти прическа „на заем” от звездитеПарти прическа „на заем” от звездите

Пищната опашка на Катрин Деньов

Конската опашка е любимка на стилистите. Какво ли не е правено с нея. Дърпана е с преса, „заключвана” е в пръстени, сресвана е в ултрастрога прическа. Добрата новина е, че на мода се завърна опашката „ала Деньов”, с която още преди десетилетия френската кинозвезда наложи този тренд като моден шик.

Тази страхотна прическа се прави повече от лесно. Навийте косата на широки ролки, съберете обемните къдрици колкото се може по-високо на тила и ги стегнете с ластик. И това не е всичко. Най-важният детайл от прическата е черната копринена или дантелена панделка, която създава стилна и елегантна визия. Не забравяйте аленото червило, очната линия и обувките с висок ток. Това са безценните „оръжия” на истинската парижанка.

Кой е фен №1:

R`n`B дивата Бийонсе „укроти” гъстите си къдрици с висока опашка.

Парти прическа „на заем” от звездитеПарти прическа „на заем” от звездите

Безгрижните кичури и бретон на Джейн Бъркин

Доста фризьори са опитвали да убедят някогашната муза на секс революцията да подстриже и оформи дългата си права коса. Но Джейн си харесвала небрежните кичури и бретон, с които прилича на комбинация от безгрижно хипи и френска ученичка. Днес прическата „Бъркин” се носи от първата дама на Франция Карла Бруни и доста холивудски красавици. Наскоро Джейн, чийто живот минава от парти на парти, подкъси косата си до раменете, но не измени на стила си - прави кичури и бретон.

Да последвате примера й е лесно като детска игра: Изправете косата със сешоар и кръгла четка, издърпайте бретона с преса и загладете краищата с крем за блясък.

Кой е фен №1:

Поп принцесата Тейлър Суифт използва тази прическа за още по-младежко излъчване.

Парти прическа „на заем” от звездитеПарти прическа „на заем” от звездите

Мини помпадур

Това е любимата прическа на всички млади момичета - от холивудските старлетки до ученичките. Част от косата над челото се фиксира с ластик или фиби, а останалите кичури падат свободно върху раменете. Изглежда шик и перфектен вариант за плажно парти, но Марион Котийар, актрисата-интелектуалка с безупречен вкус към сценарии и роли, избра „мини помпадурът” за Оскарите.

Вие също можете да адаптирате „ученическата” прическа за бал или голямо тържество. Изправете косата със сешоар и кръгла четка за обем. Повдигнете предната част с помощта на малки фиби. Загладете кичурите над ушите, като използвате гел с овлажняващ ефект.

Кой е фен №1:

Носителката на БАФТА Скарлет Йохансон, която обича да изглежда женствена.

Парти прическа „на заем” от звездитеПарти прическа „на заем” от звездите

Стилистите съветват да не копирате едно към едно прическите на звездите, освен ако не отивате на парти за двойници. Важно е да се съобразите с особеностите и нуждите на своята коса. За да се получи „легендарна” прическа, понякога е нужно само капка вдъхновение.

Снимки: www.fashiontime.ru