Как да се грижим за дрехите от естествена вълна


Как да се грижим за дрехите от естествена вълна Зимният сезон вече дойде и е време да извадим от гардероба топлите, вълнени дрехи. Добре е да знаем как да се грижим за тях, за да ни служат дълго и ефективно, и да запазят добрия си вид.

Вълнените тъкани имат редица ценни качества – те задържат топлината, същевременно позволявайки на кожата да диша. Освен това вълнените тъкани позволяват лесно боядисване в трайни и безвредни цветове.
Проблемите с вълнените тъкани настъпват, когато те не са съхранявани правилно - образуват се топчета, тъканта се спитва и загубва формата си. За да ги избегнете и да се радвате на вълнените си дрехи по-дълго време, следвайте нашите съвети за правилната грижа за облеклата от естествена вълна.

Грижи:

Четкайте вълнените си палта и костюми след всяко обличане с мека, гъста четка.

Дръжте дрехите си на проветриво място, където те могат да дишат.

Вълнените дрехи трябва да се перат със специални препарати, на ръка. Максималната температура на водата при прането е 30°С. Вълнени палта и сака е добре да се носят на химическо чистене. Вълнените дрехи могат да се изперат и в пералня, на ниска температура (до 30°С) и в режим "вълна".

Как да се грижим за дрехите от естествена вълна Сушете вълнените дрехи като внимателно попиете излишното количество вода с хавлиена кърпа. След това ги поставете върху кърпа, препоръчва се сушенето в хоризонтално, а не във вертикално положение.

Гладенето на вълнените дрехи трябва да бъде много внимателно и щадящо, в режим "вълна". Тъканите трябва да са навлажнени със спрей или пара.

Съхранявайте дрехите си внимателно. Уверете се, че са чисти преди да ги приберете в гардероба. Най-малкото петно може да привлече молци. Най-добрите гардероби за съхранение на вълнени дрехи са облицованите или направени от кедър.