Най-добрите съвети за бръснене за жени - тайните за дълготрайно гладка кожа


Най-добрите съвети за бръснене за жени - тайните за дълготрайно гладка кожа Първоначално, бръсненето става популярно през Втората световна война, когато найлоновите чорапи са били в недостиг и голите крака са се превърнали в тенденция, която се е разрастнала.

Днес жените все повече се насочват към други методи за обезкосмяване като кола маска, лазерна епилация и др. Въпреки това, бръсненето остава най-евтината форма на епилация, а може би и най-безболезнената. Ето някои съвети и трикове за по-дълготрайно и гладко бръснене за жени, за да сте сигурни, че го правите по правилния начин:

1. Бръсненето не трябва да е първото нещо, което правите сутрин. Кожата на повечето хора е малко подпухнала сутрин. Ще постигнете гладка кожа, ако изчакате 20-30 минути след събуждане, когато кожата ще е спаднала и по-стегната, което ще изложи повече от косъма навън.

2. Подгответе кожата си. Вземете душ с топла вода или обвийте гореща, мокра кърпа за няколко минути около областите, които желаете да обезкосмите. Това ще омекоти кожата ви и ще отвори космените фоликули. Сухото бръснене не е препоръчително. Бръснейки се, вие ексфолирате кожата си и ако го правите на сухо, рискувате да задръстите бръснача с мъртва кожа, докато се излагате на риск от порязване.

3. Не забравяйте да ексфолирате кожата си преди бръснене. Използвайте гъба от люфа или ексфолиращ-пилинг гел за тяло под душа, за да премахнете мъртвите клетки на кожата и ще стигнете по-близо до корените на косъма.

Най-добрите съвети за бръснене за жени - тайните за дълготрайно гладка кожа 4. Използвайте кремове за бръснене, които забавят повторният растеж. За дълготрайно бръснене, използвайте кремове за бръснене, предназначени да забавят растежа на новопоникналите косми. Избягвайте кремове, съдържащи ментол, тъй като те могат да изсушат кожата. Ако не желаете да купувате по-скъпи кремове, използвате и обикновени, предназначени за мъже или дори шамоан.

5. Изберете добра самобръсначка. Едно гладко бръснене зависи от добрата самобръсначка. Изберете такава, подходяща за вас, с едно или няколко остриета, овлажняваща лента или с гънеща се глава. Важно правило, когато я използвате е да внимавате, цялата повърхност на бръснещата глава да докосва кожата и да държите самобръсначката под правилния ъгъл (около 90 градуса). Движете самобръсначката винаги срещу посоката на растеж на космите.

6. Не използвайте самобръсначки със захабени и затъпени остриета. Не забравяйте да сменяте ножчетата на самобръсначката си редовно, тъй като затъпеното острие може да доведе до порязвания.

7. Когато приключите с бръсненето, не забравяйте да овлажните кожата си. Използвайте любимият си лосион, крем или масло, за да и придадете приятно, копринено излъчване и да я предпазите от сухота.