Шоколадова вана с пяна

Шоколадова вана с пяна Шоколадът заема едно от челните места в списъка с изкушения, но за моментите на максимално удоволствие и релакс, ако ще е шоколад, нека бъде цяла вана!

Предлагаме ви две рецепти за отпускаща, сладка вана, която да опитате в домашна обстановка с чаша горещ шоколад за десерт, приятна музика и любимия човек.

За да се къпете в шоколад са ви нужни:

1 чаша от предпочитаната пяна за вана, която е на разположение в банята (по възможност без аромат).
1/3 неподсладено соево мляко, около ½ ч.ч.настърган на много ситно черен шоколад или натурално какао на прах

Начин на приготвяне:

Подгрейте млякото при не много висока температура и постепенно добавяйте шоколада или какаото към него. Наглеждайте и внимавате да не кипне. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.


Оставете да поизстине за известно време, а след това разбъркайте още веднъж, точно преди да добавите получената шоколадова смес към пяната за вана.

Друг начин, по който може да приготвите същата шоколадовата вана, без да стоите над печката е с помощта на ½ ч.ч.сухо мляко и около ½ ч.ч какао на прах.

В този случай единственото нещо, което трябва да направите е, да смесите сухото мляко с шоколада на прах. Разбъркайте добре и да ги прибавете към пяната за вана.

Шоколадова вана с пяна Разбъркайте отново и сипете количеството, което искате във ваната. След това винаги може да добавяте и още от шоколадовата смес, в случай че „не ви е достатъчно сладко“.

Ваната ще тонизира и освежи кожата ви, а като бонус – ще я направи ароматна и още по-мека!

Ако нямате вана, винаги можете да си направите маска само на лицето и да вдишвате дълбоко докато тя стои на лицето ви.

Душ гелът с този аромат също ще свърши работа, а като награда за някоя от малките ежедневни победи можете да отидете на масаж с шоколад.
Източник: tialoto.bg