Една жена прекарва 8 години от живота си в пазаруване

Една жена прекарва 8 години от живота си в пазаруване Потвърждавайки широко застъпеното мнение, че жените са "shopaholics", ново проучване в тази насока е установило, че една жена прекарва средно осем години от живота си пазарувайки, като през по-голямата част от това време тя пазарува козметика и други продукти за красота.

От над 300 индивидуални разходки за пазаруване, които една жена прави всяка година, една трета или около 100 часа и 48 минути са посветени на закупуването на дрехи и козметични продукти, според проучването. Проучването, обхванало 2000 британки, също така разкрива, че те разглеждат витрините, без да пазаруват, най-малко 51 пъти в годината.

В комбинация с домакинските задължения като закупуването на препарати, хранителни продукти и дрехи, означава, че типичната домакиня пазарува над 25 184 часа през живота си, според изследването.

Една жена прекарва 8 години от живота си в пазаруване „Много хора изглежда са на мнение, че жените пазаруват само, когато си купуват дрехи за самите тях. Но те доста често пазаруват и за цялото семейство и това понякога може да бъде изключително тежка работа” коментира говорител на компанията, провела изследването.

В доклада от изследването е посочено, че жените прекарват 40 часа и 30 минути в пазаруване на обувки и 29 часа и 31 минути за други аксесоари като чанти, бижута и шалове.

Освен това той добавя, че те пазаруват дрехи 30 пъти, обувки – 15 пъти, аксесоари – 18 пъти и тоалетни принадлежности – 27 пъти годишно. От това можем да си направим извода, че една жена си купува поне 1 чифт обувки всеки месец.

Пазаруването на други продукти, като дезодорант и душ гел отнема по-малко време – около 17 часа и 33 минути за година.

Още 19 разходки с цел пазаруване или 36 часа и 17 минути, са направени за закупуване на подаръци за приятелите и семейството.

Според една теория, жените живеят повече от мъжете, защото те... пазаруват повече. Пазаруването отмаря, прави ни по-щастливи и ни помага да поддържаме външния си вид и от там – да се харесваме повече. Практикувано в умерени граници, то може да ни направи много по-ведри и позитивни. Приятно пазаруване!

*shopaholics или "шопохолик" - жаргонна дума, заместваща медицинският термин "Ониомания", с която се наричат хората, които изпитват натрапчиво желание да пазаруват, без голямо значение дали се нуждаят от стоките или не.