5 фалшиви мита за кожата

Нова версия на парфюм на Джон Галиано Хидратацията на кожата е едно от най-важните неща, които пазят кожата здрава и блестяща. Много често се ръководим от съвети, непрактични и понякога дори напълно погрешни, които според дерматолози могат да ни подведат.

Ето някои от тях:

1. Сбогом бръчки. Някои хора смятат, че използването на крем овлажнител помага да заличим бръчките, но това не е вярно. Кремът дава на кожата по-свеж вид, което прави бръчките по-малко видими.

2. Крем в големи количества. Колкото повече крем използвате, толкова по-добре- фалшив мит, който обърква жените и пречи на здравето на кожата им. Малко количество от продукта има същото омекотяващо въздействие, а за по-добър ефект затоплете ръцете преди да нанесете.

3. Използвайте един и същи крем. Подобно на сезонния ви гардероб, козметиката също трябва да се адаптира както към времето, така и към кожата ви. През зимата са необходими по-мазни продукти,а летните жеги предразполагат към по-леки мазила. Важно е да "слушате" кожата си, защото тя винаги ще ви подскаже от какво има нужда.

4. Кремът се слага на цялото лице. Това е погрешно схващане, тъй като при мазна или комбинирана кожа е добре да избягвате зоната около челото, носа и брадичката.

5. Мазната кожа не се нуждае от подхранване. Агресивните външни условия правят необходимо подхранването на всеки тип кожа, ако искате тя да бъде здрава. Ключът е винаги да избирате не мазни формули, които осигуряват повече влажност на кожата и контролират блясъкът на лицето. БГНЕС