Козметични грижи с обратен ефект

Козметични грижи с обратен ефект

Какво ли не бихме направили за да запазим младостта в кожата, косата, чертите си... Тази човешка потребност е мощен генератор за развитието на козметичната индустрия, на естетичната хирургия и на още много звена в науката.

За да запазите свежестта на кожата си, трябва да се грижите за нея, да я предпазвате и лекувате.

Много често се случва свръхобгрижването да има обратен на желания резултат и за да успеете да балансирате е добре да избягвате следните грешки:

Прекаленото ексфолиране

Твърде агресивното ексфолиране може да направи кожата значително по-суха, а тена й – по-нездрав. Не прекалявайте с пилинга.

Грубите почистващи продукти

Усещането за чиста кожа е незаменимо, но използването на твърде силни почистващи продукти или твърде честата им употреба премахват необходимите на кожата естествени мазнини. Това ще я направи по-суха и предразположена към поява на бръчки.

Любимият хидратант

При някои хора кожата може да бъде мазна през лятото и суха през зимата. В такива случаи използването на мазен хидрататиращ продукт може да е подходящо през студените сезони, но да бъде напълно ненужно (и дори вредно) през топлите. Винаги се съобразявайте с нуждите на кожата си и свикнете да следите реакциите й към козметиката.

Органична грижа

Органичните продукти са доказано добри, но когато става дума за ретиноиди и защита от слънцето, не могат да заменят химичната формула. Някои ретионоиди не съществуват в природата, а органичния слънцезащитен продукт не може да има достатъчно силна защита. Органични почистващи и хидратиращи продукти има чудесен ефект върху кожата, но когато става дума за защита от слънцето или за антиейджинг, по-добре се доверете на науката.
Козметиката.com