Зимна хидратация за кожата

Зимна хидратация за кожата

През студените сезони кожата е особено суха, а и често поради факта, че сме плътно облечени пропускаме част от грижите като кремовете за тяло и хидратиращите продукти. Истината е, че ако искате през лятото да имате перфектна сияйна кожа, не бива да спирате да се грижите за нея през зимата.

Започнете от лицето

Използвайте овлажняващи продукти всеки ден. Това ще запази кожата ви свежа и с хубав тен. Формулата – почистване-ексфолиране-тонизиране-хидратиране – работи безотказно.

При условие, че имате особено чувствителна кожа можете да замените тежките хидратанти с лосион, специално за вашия тип кожа. Много от тях съдържат салицилова киселина, което им позволява да се борят с акнето, докато подхранват цялостно кожата.

За гладка и еластична кожа

Използвайте лосион с приятен аромат, затопляйте го леко в дланите си и така нанасяйте върху кожата. Правете това вечер преди лягане и задължително след баня. Нанасяйте повече от продукта в областта на лактите и масажирайте леко, за да попие.

Хидратиране за прекрасни крака

Кожата на краката се изсушава лесно, особено ако имате навика да използвате самобръсначка. Ако това е така, избирайте пяна за бръснене с допълнителен хидратиращ ефект.

Нанасяйте хидратант от бедрата до връхчетата на пръстите на краката като обръщате особено внимание на коленете, прасците, глезените и петите.

Ръцете

През зимата никога не забравяйте да хидратирате ръцете, те са незащитени през по-голямата част от деня и са изложени на студа и климатика. Носете хидратиращ крем за ръце в чантата си и го използвайте винаги, когато усетите, че кожата ви е суха. kozmetikata.com