10 стъпки за изящна шия

 10 стъпки за изящна шия

Шията е едно от местата, където мазнините се натрупват най-лесно.

За да запазите грацията и изяществото на тази част от тялото си, можете да опитате следните начини:

1. Много е важна мотивацията. Никога не си казвайте, че няма какво да направите и пълната гушка е неразривна част от напредването на годините.

2. Последователност. Включете в списъка с ежедневните си приоритети и тази грижа.

3. Пийте много вода. Водата е задължителна при всички планове за отслабване. Няма как да сваляте килограми здравословно без да си набавяте достатъчно количество вода.

4. Разтягане. Повтаряйте няколко пъти разтягане на врата, това ще стимулира и заздрави мускулите и съответно – ще стегне кожата.

5. Дъвчете дъвка. Дори да ви се струва странно, дъвченето на дъвка също упражнява мускулите на ченето, лицето и шията.

6. Специално за шията. Правете упражнение специално за тази част от тялото – движете главата си наляво-надясно и след това напред-назад.

7. Завъртане. Ротационните движения на главата са друго полезно за шията и врата упражнения. Започнете с кръг с малък радиус като постепенно увеличавате кръговете.

8. При напрежение - Легнете по гръб на пода, повдигнете главата си и задръжте 5 минути. Отпуснете, обърнете се по корем и отново повдигнете главата си за още 5 минути. Повтаряйте това всяка вечер.

9. Кардио. Целта на кардио тренировките и изгарянето на калории. Те действат комплексно за цялото тяло.

10. Слушайте тялото си. Ако усещате дискомфорт в областта на врата си, значи имате нужда от почивка, от смяна на позицията на тялото, от масаж. Със сигурност всяко едно от тях ще има резултат.
Козметиката.com