Чесънът и лимонът - истинският цяр за всяка болест

Лимон и чесънВ сезона на различни грипни епидемии и простудни заболявания има лечение и то без лекарства. Това твърди проф. Христо Мермерски. Повече от 50 години той се занимава с въпросите на храненето и стареенето и както сам се определя, е един от твърдите последователи на византийския природоизпитател Клавдий Гален.

Храната - тя е истинският цяр за всяка болест. В същото време съвременният човек все повече се храни нездравословно. Това според проф. Мермерски ни прави силно уязвими на бацилите. А неговата рецепта за здраве е проста и е от природната аптека. Държи в ръката си три от любимите си илачи - чесън, лимон и спиртен разтвор на прополис."Чесънът съдържа 7 антибиотични вещества и убива също и микробите, и вирусите, и като дъвчете 2 малки скилидки вие в крайна сметка унищожавате цялата тази болестотворна микрофлора.", категоричен е професорът.

Проф. мермерски твърди, че лимонът е особено ценен цитрусов плод. Освен че е богат на витамин С, ако го ядете на резанчета със захар, помага много при болки в гърлото. Пак за простудни заболявания и грип, оказва се уникално действа спиртен разтвор на прополис. "Ако си направите едни тампончета и вдишвайки, вие ще унищожите цялата тази болестотворна флора." Най-важно обаче е да укрепите организма си. Природата е щедра и е създала храни, които имат лечебни качества. Човек просто трябва да знае кои са те. Спомняте ли си детската песничка "Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте" - за професора текстът е леко променен, но посланието според него е повече от вярно - зеленчуци, който не яде, той от болестите няма да се отърве. Бърза да сподели и рецепта за прочистване на организма.Проф. Христо Мермерски съветва: "Да настържете зеле, да настържете моркови, върху тях зехтин, да изстискате и половин лимон и решавате въпроса - първо осигурявате на организма всички видове витамини, минерали и биоактивни вещества." Информацията е на БНТ. БГНЕС

Снимка © Fashion.bg