4 дневна диета с грозде

        4 дневна диета с грозде

Гроздето е богат източник на калий. Гроздовата захар стимулира умствената дейност и е добра за сърцето. Гроздето се препоръчва при анемия, астма, туберкулоза, сърдечно съдови заболявания и нервно изтощение.

Тялото се нуждае от освобождаване от токсините и натрупаната "шлака" от трудносмилаемите храни, както и от възстановяване на баланса от полезни за него вещества. Освен това с помощта на гроздето можете да свалите 2-3 килограма.

Изберете грозде със семки, защото семената на гроздето са богати на полифеноли, които се борят с стареенето.

Ден 1


Закуска
Смесете 1 лъжица мюсли, ½ портокал, чаша кисело мляко и няколко зърна тъмно грозде.

Обяд
Салата, направена от 3/4 тиква и ¼ грозде + няколко листа маруля и 1 лъжица орехови ядки.
Нарежете тиквата на кубчета и я изпържете с малко масло. Нарежете гроздовите зърна на две и смесете всичко. Можете да добавите и малко парче сварено свинско.

Вечеря
Парче ананас + парче пиле. ½ чаша бяло вино.

Ден 2

Закуска
Нискомаслено кисело мляко, сока от един лимон , няколко зърна грозде.

Обяд
Ориз със скариди: сварете 5 лъжици ориз и добавете няколко зърна грозде. Изпържете 5-6 малки скариди в зехтин и ги добавете към ориза.

Вечеря

Картофи със зеленчуци: сварете 1 картоф, 1 морков и малко целина в чаша бульон за около 10-15 минути. Хапнете и тъмно грозде за десерт.

Ден 3

Закуска
Сандвич с меко сирене (моцарела) и грозде.

Обяд

Задушете риба с броколи и лук. Десерт – грозде.

Вечеря
Желе от грозде: чаша гроздов сок, няколко гроздови зърна, желатин. Разтворете желатина в малко вода и го оставете да престои известно време, добавете гроздовия сок, гроздовите зърна, може и няколко резенчета ябълка и сложете в хладилника за 1 час.

        4 дневна диета с грозде

Ден 4

Закуска
Филийка хляб, нискомаслено сирене и грозде.

Обяд
Палачинки с грозде: смесете 2-3 лъжици брашно, ½ чаша вода и 1 яйце и изпържете палачинките. Направете пълнеж от парче нискомаслено сирене и малко вода. Поръсете с канела и добавете гроздови зърна.

Вечеря
Пуешко със зеленчуци и гъби: Изпържете парчетата пуешко, сварете няколко китки броколи за 2-3 минути, добавете 1 морков и няколко гъби, добавете ½ чаша бульон и задушете за 10 минути. Като свалите добавете 2 лъжици бита сметана и зърна грозде. Може да добавите и 3 лъжици сварен ориз.

Източник: Козметиката.com

Лунна диета