Бразилска епилация

Бразилска епилацияБразилската епилация става известна през 90 години. Някои жени я правят за да доставят удоволствие на себе си, други – на своите мъже. Тази епилация се различава от обичайното обезкосмяване по това , че позволява да се отстранят космите и не само по предните интимни органи, но и евентуалното окосмяване от вътрешната страна на дупето.

Процедурата отнема около 30 минути. Пълното премахване на космите се нарича Сфинкс, а при истинската бразилска епилация се оставя малка ивица по средата.

Космите в интимните зони изпълняват защитна и хигиенична функция, но тъй като в съвременния свят се предлагат безброй средства за лична хигиена, потребността от окосмяването на тези части не е от такова значение. Доста лекари са дори на мнение, че е по-хигиенично да няма окосмяване при жените. Но всяка жени трябва сама да направи своя избор.

Процедурата се извършва в козметичен салон. Тя започва отпред и завършва отзад. Предварително вие трябва да се уговорите дали епилацията ще бъде пълна или частична. Някои жени дори боядисват частта, която ще остане.

Ето и стъпките на процеса:
1. Отвеждат ви в отделна стая и ви оставят сами за да се приготвите.
2. Ако досега не сте си правили никакви процедури, може би ще се наложи първо да ви обръснат. За провеждането на бразилската епилация дължината на косъма не трябва да бъде повече от 1 см.
3. Колкото по-добър е специалистът, толкова по-бързо ще се извърши процедурата, а това – повярвайте – е важно. Той нанася горещ восък върху кожата, а след това поставя специално парче тъкан и го отлепва. Не забравяйте да дишате.
4. Ако при първия опит не се отстрани всичко, специалистът премахва с пинцета останалите косъмчета.
5. В края на процедурата се нанася лосион върху епилираните части. Попитайте какво трябва да направите в случай на враснали косъмчета, зачервяване или други неприятни явления.


Бразилска епилацияМного жени искат завинаги да премахнат окосмяването си. За тази цел можете да си направите лазерна бразилска епилация. Процедурата епо-скъпа, но восъчната епилация на всеки 4-6 седмици също струва пари, а за някои може да е нетърпимо болезнена.

След лазерната епилация ефектът е по-продължителен. По време на процедурата лазерът въздейства на косъма и корена и в резултат на това въздействие косъмът спира да расте. Но за да постигне желания ефект, тази процедура също трябва да се направи няколко пъти. Лазерната епилация е по-малко болезнена, но тя има странични ефекти.

Полезни съвети:

- Всяка епилация е болезнена. При постоянни процедури усещането за болка намалява. Един час преди процедурата можете да приемете някакво обезболяващо средство.
- Не се притеснявайте от специалиста. Повярвайте, той или тя са виждали това много пъти. Вие просто сте още една клиентка.
- Ефектът от бразилската епилация първоначално продължава 3 седмици и след това тя отново трябва да се повтори. С времето окосмяването се разрежда и ще посещавате по-рядко салона – примерно веднъж на 2 месеца.
- Космите трябва да бъдат с определена дължина.
- Подгответе се за появата на странични ефекти.
- Отпуснете се, не забравяйте да дишате. Помнете, че страхът е най-големия ви враг.
- Желателно е да не провеждате процедурата у дома си.

Източник: Тя.bg