Плажният фитнес отнема болежките, килограмите и стреса

Криза, криза, криза. Дума, която се набива в главите и трови нервите ни. А е време за горещи летни емоции... Предлагаме ви да избягате от финансовия стрес с антикризисен плажен фитнес. Морето е и най-подходящата арена в борбата с болежките, килограмите и кризата.

Отпуснете се блажено върху шезлонга в преследване на шоколадов тен, но не забравяйте движението. Половин час разходка - и ще изгорите около 200 калории, а с джогинг по пясъка ще изразходвате повече енергия, отколкото на алеята в парка.

Плажният фитнес отнема болежките, килограмите и стреса

Плажен волейбол с приятели ви гарантира весело разделяне с около 500 калории само за един гейм.

Морето е идеалното място, където може да оформите стройни бедра и перфектен корем. А когато лятото си отиде, водният фитнес може да се практикува в закрити басейни или дори във ваната.

Плажният фитнес отнема болежките, килограмите и стреса

Плуването е красив спорт, но не всички можем да яхнем вълните. Тренировката във вода обединява фитнес, джогинг и плуване. За едно и също време ще изгорите два пъти повече калории в сравнение с аеробика в зала. Движенията във водата задвижват всички мускулни групи. Няма прегряване, изпотяване и претоварване на ставите. Водата масажира цялото тяло и премахва болките, облекчава умората и тежестта. Упражненията стават още по-забавни, ако вземете надуваемата топка или възглавница.

Водната гимнастика няма да ви измори, тъй като теглото на тялото намалява с до 80%. Необходимо е само да си спомните упражненията от часовете по физическо в училище.

Плажният фитнес отнема болежките, килограмите и стреса

Повечето тренировки в залата могат да се правят и във водата. Клякайте. Изправете се във водата с крака на ширината на раменете. Свийте леко колената, все едно сядате на стол, и после се изправете.

Универсална програма за спортните ви занимания във водата няма. Ако ви е приятно да прескачате вълните - правете го, както правите подскоци във фитнес залата, само че ще са с по-голямо натоварване. Можете и да тичате във водата вместо на бягащата пътечка или в парка.

Плажният фитнес отнема болежките, килограмите и стреса

Ако правите аква гимнастика в морето, идете на дълбочина до гърдите и започнете да ходите, а после и да тичате. Първо на място, а после и да навъртите разстояние.

Трябват ви 40 минути упражнения във водата, за да стегнете тялото и да от¬пуснете душата. Заради по-голямото налягане ще дишате и по-дълбоко.

Тъй че, ако искате да свалите с усмивка излишни килограми и да обелите портокаловата кожа - мястото е във водата. Плувайте, скачайте, тичайте, клякайте, вдигайте крайници и се забавлявайте.

Източник: actualno.com