МИС БЪЛГАРИЯ 2004 ГЕРГАНА ГУНЧЕВА: “МЕЧТАТА МИ Е ДА СТАНА ТЕЛЕВИЗИОННА ЖУРНАЛИСТКА”
* Красивият модел дебютира на модния подиум пред очите на
Лучано Бенетон

Любомир Стойков

Гергана Гунчева е родена на 26 февруари 1987 година в София. Баща й е бивш национален състезател по волейбол, а майка й – също бивша спортискта, но по художествена гимнастика. В момента Гергана учи в Националната гимназия по полиграфия и фотография. Сред досегашните й призове са - Лице на Българския моден канал и “Мис Пантен перфект”. Тя е и един от най-атрактивните модели на Агенция “Визаж модел груп”. На конкурса за Мис България 2004 тя се наложи сред 36 кандидатки и спечели най-престижната титла за красота у нас “Мис България Свят 2004”. Гергана Гунчева ще представи нашата страна на финала на конкурса “Мис Свят” в Китай на 30 октомври 2004 година. Предлагам ви интервюто, което взех от красивото момиче буквално седмица – две преди нейната голяма победа на 20 март в 3 зала на НДК, когато бе коронована за “Мис България 2004”. Интервюто бе за авторското ми предаване “Моден календар”® по Първа Българска интернет телевизия. В него са включени и въпроси на зрителите от т.нар. “чатрум”


Любомир Стойков: Кое всъщност те накара да станеш модел?
Гергана Гунчева: Всичко стана съвсем случайно. В училище проведоха кастинг, на който поканиха различни момичета. Една приятелка ме помоли да отида с нея, за да я подкрепям. Тогава ме видя организаторката на кастинга и ме покани в агенцията да разговарям с по-компетентни хора.

Кога беше първото ти участие в модно ревю?
- Беше на ревюто на “Бенетон” преди две години в новооткрития магазин на бул.”Витоша” в София, на което присъства и самият Лучано Бенетон.

Какво правиш в момента, какви ангажименти имаш?
- Участвам в доста ревюта. Сред последните бих посочила “Прет-а-порте”-то, което организира агенция “Визаж”, както и в шоуто за откриването на спортния център на хотел “Амбасадор” . Участвах и в представянето на една от последните колекции на “Триумф” за тази година. Наскоро снимах и фотосесия за списание “Максимум”, което вече е на пазара.

Към кои принципи се придържаш в професията си?
- Когато имам ангажимент, поне ден преди това искам да съм отпочинала. Стремя се да се храня правилно. Старая се да поддържам фигурата си, за да не изглеждам зле. Спортувам много.

От кого си се учила на фотомоделство и манекенство?
- Гледала съм много чужди модни канали и списания. Общо взето сама съм се стремяла да постигам съвършенство.

Имаш ли си идоли?
- Не, нямам. Иначе - харесва ми много Наоми Кембъл. Тя има много особено излъчване. Най-вече ме възхищава нейното пропорционално тяло.

Имаш ли си приятел и какво търсиш по принцип в един мъж?
- Имам си приятел. Искам мъжът до мен най-вече да ме уважава, да се грижи за мен и да ме обича. Приятелят ми е фотограф и работи във вестник. Заедно сме от близо година.

Би ли излязла с непознато момче?
- Не, по принцип не излизам с непознати. Не ми е приятно и се чувствам неудобно. Когато не познавам един човек, аз му нямам доверие и не мога да говоря с него на по-свободни теми, освен ако срещата не е служебна.

С какво искаш да се занимаваш освен с манекенство?
- Моята мечта е да стана телевизионна журналистка. Като малка си мечтаех да бъде водеща на новините. Мисля, че телевизионните водещи, новинарите, са много дисциплинирани хора. Харесва ми Ани Салич. За мен тя е истински професионалист.
Имаш много буйна и ефектна къдрава коса. Тя много ми напомня на косата на внучката на Елевис Пресли, която е на 14 години и наскоро дебютира като манекен в Милано - в ревю на Долче и Габана.

Всъщност, искала ли си някога да бъдеш с права коса?
- Много пъти. Всъщност моята коса се накъдри , когато бях в шести клас. Преди това тя бе много права и рядка. Но след като се накъдри, мечтата ми е тя да е права . Завиждам на момичетата с права коса, защото моята трудно се поддържа.

Много често участваш в ревюта на бельо и на бански костюми. Какво мислиш за връзката между еротика и фотомоделство, има ли някаква граница, която не би преминала?
- Да, има граница. Не харесвам пошлите снимки, които са вулгарни. А иначе - еротиката присъства навсякъде в нашия живот, затова и толкова добре се котира в снимките.

Навярно си гледала филма на Робърт Олтман “Прет-а-порте”. В него накрая има една сцена, където всички манекенки излизат чисто голи на сцената. Ти би ли участвала в такава сцена от филм на толкова известен режисьор?
- Не, за момента не! Може би трябва много да мисля, но сигурно няма да участвам. Не мисля, че би трябвало да се показвам чак така разголена пред толкова много хора.

Важно ли е приятеля ти да е “финансово красив”?
- Не е важно, но не е зле. В смисъл, че за всички е ясно, че е по-добре, когато един човек е финансово стабилен. За мен, обаче, това не е основното.
Как гледаш на максимата “Най-добре може един мъж да съблече една жена като преди това я съблече”?
- Не съм съгласна. Но факт е, че за много жени тя съществува и е валидна.

Снимки:
1.Гергана Гунчева – Мис България 2004
2.Гергана Гунчева сред своите подгласнички: Елисавета Николчовска – “Мис България Земя 2004”, Ивелина Петрова – “Мис България Вселена 2004” и Кристиан Раднева – “Мис България Европа 2004”
Фото: © Антон Чалъков за в.”Монитор”
3.и 4. Гергана Гунчева
Фото: © “Визаж модел груп”

© Любомир Стойков
Всички права запазени!