Малините, ягодите и боровинките убиват вредните микроби

 Малините, ягодите и боровинките Често след лечението с антибиотици, в резултат на което се нарушава чревната микрофлора, се назначават препарати, подпомагащи рамножаването на полезните микроби. Такива са например пробиотиците, които заемат все по-голямо място при профилактиката и лечението на различни заболявания.

За да ускорите възстановяването на организма си, е добре да промените и начина си на хранене. Постарайте се да ограничете сладките неща, защото те са любима храна на бактериите.
Откажете се от употребата на изкуствени подсладители, които могат да предизвикат метеоризъм и диария.

За предпочитане е да консумирате плодове, зеленчуци и горски плодове с бактерицидни свойства. Към зеленчуците, богати на фитонциди, се отнасят ряпата, лукът, чесънът, хрянът и целината. А най-голяма антимикробна активност притежават малините, ягодите, боровинките, наровете.

Много е полезно да добавяте към ястията си и подправки като карамфил, канела, кимион и дафинов лист.