Методът, по който Мадона се подмладява – вече и в България

Подмладяващите процедури, които поп иконата Мадона си подари за 50-тия си рожден ден вече може да се правят и в България. Благодарение на продукта Sculptra, и зашеметяващата Деми Мур успява да изглежда жизнена и свежа до по-младата си половинка Аштън Къчър.

Инжекциите Sculptra, до които прибягват звездите, са на базата на поли-L-млечна киселина, която е напълно биосъвместима и биоразградима и се използва от хирурзите вече над 25 години. Поли-L-млечната киселина изглажда бръчките и гънките на лицето и възстановява линията на лицето, като стимулира синтеза на собствен колаген. Също така, възстановявайки изгубения обем на лицето, то изглежда много по-младо напълно естествено и свежо. Ефектът е дълготраен до 2 години.

„Това е здравословен и естествен начин, по който дамите могат да изглаждат бръчки и линии около ъглите на устата, бузите, скули и брадичка, дълбоките гънки между носа и устата, вдлъбнатите бузи. Не е нужен тест за алергии, манипулацията със Sculptra е бърза, а ефектът дълготраен”, каза известният пластичен хирург д-р Николай Георгиев.

„Sculptra е нехирургична козметична манипулация, която има по-широка зона на действие. Действа не само подмладяващо, но и възстановява белези по лицето и дефекти в лицевия контур”, допълни д-р Радина Денкова-естетичен дерматолог.

Макар едва сега да навлиза в България, от 1999 година насам в света има над 150 000 манипулации със Sculptra, а само от 2005 г. до сега над 17 000 англичанки и англичани са си инжектирали поли-L-млечна киселина. Най-известните естетични дерматолози и пластични хирурзи в България вече са сертифицирани да поставят инжекциите: д-р Николай Георгиев, д-р Радина Денкова, доц. Балабанова, д-р Росица Денчева, доц. Емил Георгиев, д-р Дончо Етугов, д-р Мадлен Кокева, доц. Мери Ганчева, д-р Тихомир Малчевски, д-р Мая Тачева, д-р Анастасия Викторова, д-р Биляна Мирчевска. Цената на манипулацията е около 1000 лв., обикновено са нужни две сесии в зависимост от кожата и възрастта.

Sculptra е продукт на Санофи-Авентис, водеща световна фармацевтична компания, която предоставя терапевтични решения за подобряване здравето и качеството на живот на хората.