Макиажът на Пролет 2009

Макиажът на Пролет 2009Пролетните тенденции в грима са истински символ на новото начало. С пълна сила изблъскват на заден план властващите до сега правила и фокусират вниманието върху жаркия опушен поглед, романтичните пастели и изящният фон дьо тен.

Сбогувайте се с плътните вежди и яркочервеното червило и кажете здравей на огромните мигли, бледия тен на кожата и негата на опушения грим.

Макиажът на Пролет 2009Основното в грима тази пролет е:

- Опушен грим
- Плътни, дълги мигли
- Пастелни сенки и нежен руж
- Лек прозрачен тен

ОЧИТЕ


Кажете довиждане на дебелите вежди и плътната очна линия, властвали последните два сезона. Гримът на Пролет 2009 може се докосва до най-крехките и нежни ъгли на фантазията. Christian Dior, Jill Stuart и NARS лансират меките, пастелни сенки за очи.

Хит на сезона – виолетов молив за очи, тъй като придава мек, опушен вид на окото и отива на всеки тен на лицето.

Завършекът на опушения грим са големи (може и изкуствени) мигли.

Веждите са фини и съвсем естествени. Експертите съветват да просто да отстранявате излишните непокорни косъмчета и това е достатъчно.

ЛИЦЕТО

Макиажът на Пролет 2009Красивата кожа винаги е на мода, а този сезон не бива да я товарите с твърде много макиаж. Лек фон дьо тен или само пудра е достатъчно. тя трябва да изглежда максимално естествена.

Хит на сезона – нанесете светлоотразителна пудра под очите (така ще прикриете и тъмните кръгове) и продължете по посока на врата и раменете.



За свежо излъчване сложете руж в нежна праскова или розово. Използвайте четка и в никакъв случай не прекалявайте, ефектът трябва да бъде сякаш руменината идва от самата кожа. Тази пролет забравете бронзовите и тежките кафяви нюанси.

УСТНИТЕ

Макиажът на Пролет 2009Безцветните и бледи нюанси на червилата от 60-те години на миналия век, вдъхновяват гиганти като Christian Dior и Chanel, заедно обаче с богатите цветове на горските плодове.

Хит на сезона – вземете любимото си наситено червило от изминалите зимни сезони, смесете го с балсам за устни, за да изсветлите цвета и да олекотите ефекта и можете да го използвате през пролетта.



Глосовете тази пролет се използват само, за да добавят блясък. На заден план остават блестящите, брокатени ефекти.

Най-лесният (и безболезнен) начин да преминете от една тенденция в друга е като започнете да използвате отделни мотиви. Например – добавете пастелните сенки за очи към нюансите на сивото (от миналия сезон). Или пък можете да замените основата за грим с нюансиран хидратант, така ще създадете изящен, прозрачен тен.


Гергана Кангалова

Чети още в www.kozmetikata.com